Pokemon Go ontwikkelaar denkt aan PVP

Pokemon Go PVP

Naast dat Pokemon Go Apple Watch support krijgt, en ook nog mogelijk Android device support, is het in een interview duidelijk geworden dat Niantic ook nog steeds denkt aan player-versus-player gevechten voor de augmented reality game. Niantic CEO John Hanke verklaarde dat hij een 10 jarige zoon heeft die regelmatig zegt tegen zijn vrienden te willen strijden met de virtuele wezentjes.

Hanke voegde toe dat het bedrijf ook nog denkt aan de onderlinge trading. Dit werd al eerder bevestigd als een feature en zal dan ook een core element worden. Het ruilen zou mensen aanmoedigen om elkaar te spreken. De game zal dan voor nog meer interactie zorgen en mensen bij elkaar brengen. Dit is vooral voor Niantic belangrijk om dat dit de gehele bedoeling achter de mobile Pokemon Go game is. Het is echter wel belangrijk om op te merken dat het tegen elkaar vechten nog niet bevestigd is. Daarnaast heeft de trading system nog geen release date.

Pokemon Go PVP

Onlangs is echter de nieuwe Buddy system toegevoegd. Spelers kunnen nu een Pokemon kiezen die met de speler mee zal lopen. Bij elke mijlpaal zal de speler worden beloond met candies voor de gekozen Pokemon. Dit zal het een stuk makkelijker maken om zeldzame wezentjes of bijvoorbeeld de starters te kunnen evolven. Binnenkort zal ook de Pokemon Go Plus verschijnen. Het apparaatje zal spelers waarschuwen wanneer zij in de buurt zijn van PokeStops en Pokemon. het apparaatje heeft een knopje die alleen gebruikt zal worden om wezentjes die je al in je bezit hebt te vangen. Spelers zullen toch echt hun telefoon tevoorschijn moeten halen om nieuwe Pokemon en items bij de Pokestops te verzamelen.

De bedoeling is dat het Go Plus apparaatje op 16 september verschijnt. Op sommige websites wordt echter 21 september genoemd. Wat het precies gaat worden lijkt niet duidelijk te zijn.

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek