Pokemon Go en media

pokemon go

Pokemon Go heeft ondertussen zo goed als de hele wereld veroverd. Overal op onze planeet vinden we miljoenen Pokemon en PokeStops. Maar is deze poging om ‘Gaming” in een positief daglicht te zetten geslaagd?

Pokemon Go is sinds zaterdag officieel ook in Nederland verkrijgbaar, maar natuurlijk had iedereen de game al veel eerder weten te verkrijgen. Vandaar dat de game nu al een ruime week de nodige aandacht krijgt van de media. Helaas is veel van dit soort nieuws niet positief.

Ten eerste is het doel van deze smartphone app wel al behaald. Dat was namelijk er voor zorgen dat gamers weer de straat op zouden gaan. Pokemon Go is natuurlijk een perfecte oplossing om dit te realiseren. Ik heb namelijk de afgelopen dagen meer kilometers gelopen dan de afgelopen 2 jaar. Zo voelt dat althans. Ik ga ook niet vertellen dat ik speciaal voor dit spel een powerbank heb aangeschaft, maar dat heb ik wel gedaan…

Helaas slaat de Hype om een echte Pokemon meester te worden niet overal positief aan. Alhoewel er een hele hoop bedrijven juist wel profiteren van deze app, zoals Mediamarkt die “lures” plaatst op omringende PokeStops, of cafe’s die korting bieden als je een bepaald level hebt bereikt op de app.

PKMN

Zij zijn er ook een hele hoop negatieve berichten. Een aantal voorbeelden zijn dan ook: Meer verkeersongelukken, beschoten Pokemon Go spelers in Florida, en Pokemon Go spelers vallen van een rotswand. Dit zijn slechts enkele negatieve berichten van de afgelopen dagen. Het is jammer dat Pokemon Go vooral negatieve aandacht krijgt van de media. Dat terwijl de app juist een groot probleem van “gaming” aanpakt. En het in mijn ogen meer aan de speler ligt dan aan de app. Onvoorzichtige of onoplettende spelers die er voor zorgen dat de game op dit moment een “gevaarlijk” stempel krijgt.

Hoe denk jij hierover? Is deze game daadwerkelijk gevaarlijk, of moeten mensen gewoon beter uit hun doppen kijken?

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek