Pokémon Go gameplay uitgelekt

Pokémon Go gameplay

Zoals we allemaal weten is de beta test voor Pokémon Go begonnen. Het werd testers ten strengste verboden om informatie over de game naar buiten te brengen. Iedereen had het kunnen raden: het is toch gebeurd! De video van de gameplay geeft ons gelijk een goed beeld van de game.

Een gebruiker onder de naam GAME Previews plaatste een bijna negen minuten durende video van de Pokémon Go beta. Tot nu toe weten weinig over Pokémon Go en hebben we nog minder gezien. In de video zien we dan ook de character creation page en de menu’s. Ook gameplay wordt getoond. Dit ziet er wel uit als work in progress. Gelukkig krijgen we wel te zien hoe het is om Pokémon te vangen in de mobile game.

Je kunt hier de video zien voor deze wordt verwijderd.

In Pokémon Go zullen spelers de mogelijkheid krijgen om Pokémon te vangen, trainen en natuurlijk om ze te laten vechten. Dit zal allemaal in de echte wereld afspelen via locatie gebaseerde informatie in mobile devices. Junichi Masuda, de director van de Pokémon video game serie, zal ook aan Go werken.

Spelers zullen ook met Pokemon Go Plus kunnen werken. Hierbij zit een smartwatch achtige armband waarmee spelers in game acties kunnen uitvoeren, waaronder het vangen van Pokémon. De armband zal gebruik maken van Bluetooth om te verbinden en LED lichtjes om notificaties te tonen.

Pokémon Go gameplay

 

Pokémon Go zal free to play zijn en zal worden ondersteund door microtransactions. De volledige release komt pas later dit jaar. De field test begon in Japan en ging verder in zowel Australië en Nieuw Zeeland. De Beta komt misschien nog naar andere landen. De Verenigde Staten en Europa zouden tot de mogelijkheden kunnen behoren.

Pokémon Go werd gebouwd op het werk van Niantic. Het bedrijf was namelijk al bezig met een op locatie gebaseerde real world video game hybrid. Deze game werd al eerder getoond onder de naam Ingress.  Niantic noemt het de “Real World” gaming platform. Het doel is om spelers te motiveren om de buitenwereld te verkennen.

 

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek