Pokemon Go geeft Nintendo enorme boost

Pokemon Go waarde

Na de release van Pokemon Go is de marktwaarde van Nintendo boven die van Sony uitgestegen. Volgens Bloomberg heeft Nintendo een waarde van 39.8 biljoen bereikt. Sony zit rond de 38.34 biljoen. Een chart geeft de indrukwekkende stijging van Nintendo weer en heeft laten zien dat de marktwaarde sinds  de release van de populaire app dramatisch is gestegen.

Pokemon Go is natuurlijk helemaal niet gemaakt door Nintendo, maar door de Google spinoff Niantic labs. The Pokemon Company blijft natuurlijk rechthebbende en is daarom een samenwerking aangegaan. Nintendo bezit aandelen in The Pokemon Company. Dit zal dan ook de verklaring voor de gestegen prijs van de aandelen en de marktwaarde zijn. De release bracht 9 biljoen op.

Pokemon Go waarde

Nintendo werd vorige week de meest gehandelde aandeelhouder, aan de hand van waarde in de laatste eeuw, in Japan. Daarmee werden eendaagse records van grote namen als Tokyo Electric, SoftBank en Mizuho verbroken. Pokemon Go kreeg in het begin van juli een release in de V.S., Australië en Nieuw Zeeland. Daarna kwam de uitbreiding naar Engeland en Canada. Een release in Japan staat op de planning. Dit zou binnenkort zijn.

Pokemon Go is een hit, dat is duidelijk. Zo gingen er al geruchten rond dat er wordt gestreden om film rechten. In april werd er al oorlog gevoerd met biedingen voor film rechten. Door het succes van Pokemon Go, zou de vraag gestegen zijn. Legendary Pictures, bekend van The Hunger Games en de Warcraft film, zou een live action Pokemon film willen maken. De deal daarvoor moet nog gesloten worden.

Iedereen lijkt de game te spelen, zo hebben enkele beroemde Hollywood figuren al laten zien dat ze veel tijd, en soms geld, in de app steken. De app staat dan ook aan de top van de gratis en top-grossing Itunes chart.

Pokemon Go waarde

Nintendo releasde eerder dit jaar de eerste smartphone game, Miitomo. De volgende titels zullen gebaseerd zijn op Animal Crossing en Fire Emblem. Nintendo zou samen werken met mobile gaming gigant DeNA om dit voor elkaar te krijgen.

 

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek