Pokemon GO uit in Japan

Pokémon Yellow Pikachu

Vandaag zou het maar zo kunnen zijn dat je buiten Pokemon wil vangen, maar dat de servers er vaak uit liggen. Dit kan namelijk komen omdat het spel vanaf vandaag officieel te downloaden is in het land waar de grootste stroom aan nieuwe spelers wordt verwacht: Japan.

Het spel is nu officieel uit in Japan en dat betekent dat er heel veel nieuwe spelers bij gaan komen. Hoe de servers dit gaan houden is nog maar te zien de aankomende uren. Via Twitter heeft Pokemon GO bekend gemaakt dat de applicatie vanaf nu te downloaden is. Ze bedankten de mensen in Japan voor hun geduld.

Pokemon GO

Nintendo en Pokemon zijn ontzettend populair in Japan en ook de interesse in mobiele spellen zijn daar de laatste tijd enorm gestegen. De console markt bestaat daar niet meer. Zo zie je dat een PlayStation 4 het bijvoorbeeld minder goed doet dan een Nintendo 3DS. Op dit moment zijn er 20 miljoen mensen in Japan die de game hebben gedownload op Android en dit aantal kan alleen maar hoger worden binnen een paar dagen. Op Twitter is Japan ook losgebarsten. De top trends hebben namelijk allemaal wel iets te maken met de virtuele beesten:

Pokémon GO
Download
Pikachu
Charmander
Bulbasaur
Install
PokéGO
#PokemonGo
Eevee
Level 5

Nu het spel uit is in Japan heeft Niantic een belangrijke kaart eindelijk gespeeld. Op dit moment is nog maar de vraag in hoeveel landen zij het spel kunnen uitbrengen om de groei nog groter te laten worden. We wisten echter dat Japan nog voor een laatste enorme boost zou gaan zorgen. De aankomende dagen zullen we waarschijnlijk wel wat meer cijfers en verhalen krijgen gerelateerd aan Pokemon GO en Japan. Het lijkt nu wachten te zijn geblazen of het spel dit vast kan houden.

Heb jij al Pokemon GO gespeeld ondertussen? Laat het ons weten in de comments!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek