Pokémon Go krijgt PokéCenters en meer Pokémon

pokecenter

Tijdens het jaarlijkse evenement Comic-Con hebben Ceo van Niantic, John Hanke, en moderator, Chris Hardwick, meer informatie vrijgegeven over hun nieuwe ongelooflijk succesvolle game: Pokémon Go.

Ten eerste waren de twee (en waarschijnlijk vele andere binnen Niantic) weggeblazen door het enorme succes van de game. De servers lagen constant plat, of waren zeer instabiel zodra de game werd vrijgegeven in een nieuw land. Op dit moment is Niantic daarom hard aan het werk om de servers zo stabiel als mogelijk te krijgen, zodat wij naast de ochtend- en middaguren ook in de avond ongestoord Pokémon kunnen vangen.

Maar dit is niet het enige wat het bedrijf te melden had. Er gaan namelijk in de toekomst een aantal nieuwe features geïntroduceerd worden. Een aantal hiervan konden we van tevoren al raden, of waren al vaag bekend.

Meer Pokémon

Op dit moment kunnen Pokémon Go spelers slechts de eerste generatie Pokémon vangen. Hier gaat in de toekomst verandering in komen wanneer de nieuwere generaties ook worden toegevoegd aan het spel. Het is alleen nog niet duidelijk of deze ook in fases worden toegevoegd.

tweede generatie

Ruilen, vechten, en meer

Het is al mogelijk om tegen andere spelers te vechten in Pokémon Go. Tenminste, als je een Gym aanvalt. Vandaar dat het in de toekomst ook mogelijk zal zijn om met andere spelers te vechten, zonder er een Gym bij te betrekken. Ook zal het ruilen van Pokémon worden toegevoegd. Tevens zal er een alternatieve manier worden bedacht om jouw team te versterken naast het verslaan van Pokémon in jouw team’s Gym.

Pokemon Go duel

PokéCenters

Iedereen kent ze wel, de PokéCenters om jouw Pokémon te genezen. Het is op dit moment alleen mogelijk om jouw Pokémon te genezen door middel van potions en revive kristallen, maar hier gaat verandering in komen. Niantic wilde altijd al PokéCenters in de game stoppen, en gaan dit waarschijnlijk combineren met PokéStops. Door middel van een Lure of een nieuw item kun jij een PokéStop tijdelijk veranderen in een PokéCenter om alle Pokémon in dat gebied te genezen.

Niantic wilde meer variatie in Pokéstops, en daarom zou jij in de toekomst je Lure of een ander item kunnen gebruiken om de virtuele wereld nog wat meer te variëren. Het is op dit moment nog een experiment om PokéCenters te combineren met PokéStops. Het kan dus zijn dat, wanneer het zo ver, het alsnog twee verschillende PoI’s (Point of Interests) worden.

Breeding

Pokémon fokken is al jaren een onderdeel van de games, maar helaas (nog) niet in Pokémon Go. Dit is een feature die bij Niantic nog op een heel laag pitje staat. Het invoeren van deze feature zou vooral voor spelers op “end-game” een mooie toevoeging zijn om de perfecte breed te maken van een Pokémon, maar aangezien de meeste spelers daar nog lang niet zijn, heeft deze feature nog lang geen prioriteit en gaan we het voorlopig, als het al een feature gaat worden, nog niet tegenkomen in het spel.

Drie stapjes… nog steeds drie stapjes..

Jawel, de Nearby feature in het spel gaat ook weer onder de loop en zal in de nabije toekomst ook opgelost worden. Of het voetjes systeem hetzelfde zal blijven is nog maar de vraag.

pokemon go nearby

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek