Pokemon Go krijgt sponsoren

Pokemon Go sponsor

Pokemon Go krijgt in de toekomst gesponsorde locaties. Een van de eerste zou zomaar een samenwerking met een van de bekendste namen ter wereld kunnen zijn, nameljk McDonald’s. Enkele Reddit gebruikers ontdekten codes waaruit zou blijken dat Niantic en McDonald’s samen gaan werken. Volgens Gizmodo heeft een betrouwbare bron dit bevestigd.

De betrouwbare bron, die niet genoemd wordt, beweert dat door deze deal alle McDonald’s restaurants in een nog niet genoemd land in Azië Pokemon stops of gyms worden. Volgens Gizmodo zou het om Japan gaan. Japan is namelijk de thuisbasis van The Pokemon Company. De app is echter nog niet uit in Japan. Volgens enkele reports zou de app daar een deze dagen moeten verschijnen.

Pokemon Go sponsor

The Pokemon Company en Nintendo hebben al eerder met McDonald’s samengewerkt. Het zou deze keer maar om één specifiek land gaan omdat Niantic de promotie ziet als een experiment dat later afhankelijk van het succes uitgebreid zou kunnen worden. Dit is echter niet bevestigd. Verdere details, zoals hoe lang het gaat duren en welke beloningen zullen worden gegeven, over het geheel zijn dan ook niet bekend gemaakt. Niantic CEO John Hanke heeft al bevestigd dat er enkele deals zijn getekend met ondernemingen. Een deal is echter niet nodig. Een pizza restaurant in Long Island gebruikte de lure items om Pokemon te lokken en zag daardoor een stijging in de verkoop van 75 procent.

Dat is niet de eerste keer dat dit voor komt. In korte tijd is het al vaker voor gekomen dat de app kleine ondernemingen helpt. Retailers kunnen de lures namelijk gebruiken om meer Pokemon en daardoor weer meer mensen naar hun winkels te krijgen. Andere ondernemingen blijken kortingen te geven voor spelers die zich bij bepaalde teams aansluiten.

Ook het Australische Sydney Opera House heeft berichten uitgebracht over een Pokemon Go party. Wat de plannen voor de Pokemon Go in de EU zullen zijn is nog niet duidelijk.

 

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek