Nieuwe Pokemon Go info op GDC 2016

Pokémon Go Plus

Pokemon Go, de free-to-play mobile game die spelers deze magische wezens in het echte leven laat vangen, trainen en vechten, zal in detail besproken gaan worden op developer Niantic’s GDC Talk. Na maanden niks gehoord te hebben brengt het hoop naar de mens dat er eindelijk weer over gesproken wordt!

Het spel stond eigenlijk gepland voor een release op Android en IOS in september 2015, maar nadat er uitstel kwam naar een onbekende datum is er geen informatie meer naar het publiek gebracht. Nu is echter eindelijk dat kleine beetje hoop gearriveerd! Volgens de officiële Game Developers Conference website heeft de CEO van Niantic, John Hanke, aangegeven dat een team zich kapot heeft liggen werken om er voor te zorgen dat deze ongelofelijk futuristische game werkelijkheid kon worden. Drie jaar lang heeft Niantic gewerkt met smartphones en tablets om de Real World Gaming droom waar te maken!

De game is speelbaar via je touchscreen, maar kan ook gespeeld worden met een optioneel apparaat genaamd ‘Pokemon Go Plus’. Dit werkt ongeveer gelijk aan een smartwatch. Je draagt hem om je pols en je kan deze gebruiken om bijvoorbeeld Pokemon te vangen door met je arm te zwaaien. Het apparaat werkt via Bluetooth.

De game staat nu gepland voor een 2016 release op de Apple Store en Google Play. De game zal ook optionele in-app aankopen hebben. Niantic heeft twintig miljoen dollar bij elkaar geraapt voor deze game dankzij investeerders zoals The Pokemon Company, Google en Nintendo. Deze bedrijven wilden graag veel geld steken in iets wat zeker weten een grote stap gaat worden voor de gaming toekomst.

Kun jij niet wachten tot je deze langverwachte game dan eindelijk eens op je smartphone kunt downloaden? Ga jij hem halen? Laat het ons weten in de reacties hier beneden, wij zijn benieuwd naar jouw persoonlijke mening!

Tags

Over: Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Azari, aka Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek