Pokémon Go passeert de 650 miljoen downloads

pokémon go pikachu

De Game Developers Conference is van start gegaan in San Fransisco en Niantic Labs, de ontwikkelaars van de wereld beroemde Pokémon Go, kondigen aan dat de game maar liefst 650 miljoen keer is gedownload. 

Vorig jaar in september werd de game al 500 miljoen keer gedownload. Er zijn ondertussen weer 150 miljoen nieuwe spelers, of nieuwe telefoons bijgekomen. Pokémon Go is daarmee ook de meest gedownloade app van iTunes verspreid over heel 2016.

Daarnaast liet Niantic weten dat spelers in totaal 5,4 miljard mijl hebben gelopen, 0,8 miljard mijl meer dan in september 2016. 5,4 miljard mijl komt overeen met ongeveer 8,7 miljard kilometer. Dat is meer kilometer of mijl dan van hier naar Pluto (7,5 miljard kilometer).

Onlangs zijn er 80 nieuwe Pokémon toegevoegd aan de smartphone game. De Pokémon uit de Johto regio, oftewel de tweede generatie (gen2) zijn toegevoegd. Op dit moment is Pokémon Day actief in het spel waardoor alle wilde Pikachu een feestmuts ophebben tot 6 maart. Is de tweede generatie een beetje nieuw voor je, of wil je nu er nieuwe Pokémon zijn toegevoegd weer beginnen met spelen? Lees dan even onze “gen 2 quickstart guide” door.

Welke Pokémon uit de Johto regio heb jij gevangen in Pokémon Go, en welke is jouw favoriet?

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek