Pokémon GO Plus bij launch alleen iOS

pokémon go plus bandje

Nintendo heeft gisteren hun store page aangepast, waardoor het voor Android-toestel gebruikers niet meer mogelijk is om een Pokémon GO Plus armbandje te pre-orderen. Wat is er aan de hand?

Het schijnt dat het bandje op dit moment alleen werkt op iOS. Er wordt deze maand nog gewerkt aan Android compatibiliteit, maar tot dusver is het bandje bij de launch alleen beschikbaar voor Apple telefoons. Nintendo had het volgende te melden op hun website:

Dit accessoire kun je gebruiken met de app Pokémon GO van Niantic, Inc. Om de Pokémon GO Plus te gebruiken heb je een speciale update voor de app nodig, die in 2016 beschikbaar zal zijn. Je hebt ook een compatibele smartphone nodig
De Pokémon GO Plus zal compatibel zijn met de iPhone® 5/5c/5s/SE/6/6s/6 Plus/6s Plus en iOS 8 – 9.
Aan de compatibiliteit van de Pokémon GO Plus met Android-telefoons wordt in juli 2016 nog gewerkt.
Ook staat er een launchdatum aangegeven: vanaf 31 augustus 2016 Pokémon GO Plus in Nederland verkocht. De releasedatum van de Pokémon GO app in Nederland is tot dusver niet bekend.

Hoe werkt het?

Het armbandje zorgt ervoor dat je Pokémon kunt vangen zonder constant naar je smartphone te kijken. Het werkt op Bluetooth en het LED lampje in de Pokéball knippert wanneer er een Pokémon in de buurt is. Ook geeft het apparaatje aan wanneer er Pokéstops of items in de buurt zijn. Zijn er items, dan hoef je enkel op het bandje te swipen en de items worden aan je inventory toegevoegd. Het bandje geeft niet alleen aan wanneer er Pokémon in de buurt zijn; je kunt ook Pokémon vangen met het bandje. Daarvoor moet je de desbetreffende Pokémon wel al eerder gevangen hebben. Druk het knopje in en je gooit automatisch een bal naar de Pokémon.

Pokémon GO Plus verschijnt op 31 augustus in de online store van Nintendo. Het apparaat zal €39,99 kosten.

Tags

Over: Regenboogworstje

In het dagelijks leven staat deze 21-jarige student Kunstgeschiedenis bekend als "Quintly", maar op de digitale snelweg rijdt deze jongedame in een voertuig dat het kenteken "Regenboogworstje" draagt. De Worst gamet al sinds het begin van haar bestaan en haar favoriete titels zijn Dragon Age: Origins en The Elder Scrolls IV: Oblivion.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek