Pokémon GO Plus uitgesteld tot september

Pokémon Go Plus

Het fysieke armbandje, de Pokémon GO Plus, zal de deadline van eind juli niet halen. Nintendo kondigde vandaag via Twitter aan dat het bandje pas in september te koop zal zijn.

Het bedrijf heeft geen reden gegeven voor de uitstel van het bandje, maar het lijkt erop dat aan de grote vraag niet voldaan kan worden. De volgende tweet werd gisterennacht door Nintendo America gepost:

Het bandje zou oorspronkelijk in juli uitgebracht worden. In Europa zou het bandje in begin augustus verschijnen, dus volgende week. Op de Nederlandse Nintendo website staat het volgende aangegeven:

Helaas wordt het Pokémon GO Plus-accessoire nu uitgebracht in september en niet langer eind juli, zoals eerst is aangekondigd. We vragen alle spelers van Pokémon GO die reikhalzend uitkijken naar het accessoire, om hun begrip en we bieden onze oprechte excuses aan voor het ongemak. Blijf op de hoogte, Trainers!

Pokémon GO

Pokémon GO verscheen in Nederland twee weken geleden. In Australie en de VS is de gratis app al een maandje uit. Sindsdien is de game ongekend populair en zie je overal mensen Pokémon vangen. Niantic, de ontwikkelaar van de app, was niet voorbereid op dit grote succes, waardoor de servers vaak vasthingen. Ook is de app soms nog buggy. De vraag naar de Plus bandjes is door populariteit ook gestegen, en wellicht kan het productieteam de hoge vraag pre-orders niet aan.

Het is nog niet bekend of de Android en iOS versie tegelijkertijd uit gebracht gaan worden. Eerder werd namelijk bevestigd dat het bandje eerder zou verschijnen op iOS, maar wellicht dat de bandjes met dit uitstel tegelijkertijd uitgebracht worden.

Er zal binnenkort een update van de app verschijnen waarin verschillende zaken aangepast worden. Hierover kan je alles lezen in dit bericht.

Het Pokémon GO Plus bandje zal dus in september te koop zijn. 

Tags

Over: Regenboogworstje

In het dagelijks leven staat deze 21-jarige student Kunstgeschiedenis bekend als "Quintly", maar op de digitale snelweg rijdt deze jongedame in een voertuig dat het kenteken "Regenboogworstje" draagt. De Worst gamet al sinds het begin van haar bestaan en haar favoriete titels zijn Dragon Age: Origins en The Elder Scrolls IV: Oblivion.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek