Update: Pokemon GO PokeVision offline

pokémon go datamine

Update: Ondertussen is er in de reacties een petitie gestart. De link kun je hieronder vinden: Klik

Pokemon GO is misschien wel het meest gespeelde spel op dit moment. Spelers konden gebruik maken van een website die speciaal bedoeld was om spelers tips te geven over waar Pokemon zijn. Deze website schijnt nu offline te zijn gehaald.

PokeVision lijkt offline te zijn gehaald en dat is slecht nieuws voor mensen die de website vaak gebruiken voor het zoeken naar die ene Pokemon. Op de website kon je door middel van een kaart zien waar Pokemon zich bevonden en naar die locatie toegaan. De kans was dan groot dat jij die Pokemon ook tegen zou komen en zou vangen. De makers van PokeVision heeft op hun twitter het volgende gezegd:

PokeVision

Vertaald zeggen zij dat ze de wensen van Niantic en Nintendo respecteren en ons verder op de hoogte zullen houden. Ook geven ze nog credits aan Niantic en Pokemon Go in zijn geheel. Zij zeggen dat het zonder hun niet mogelijk was geweest om zoiets als dit te maken. Niantic was niet blij met de website PokeVision omdat het volgens hen toch een soort van cheaten was.

De toekomst

Of de website nog online gaat komen weet alleen Pokevision. Het ziet ernaar uit dat het zo maar eens gedaan kan zijn en er een nieuwe website moet opstaan die dit namaakt. Dit kan ook het einde zijn van deze websites in zijn geheel. Dan moeten we Pokemon op de normale manier zien te vinden, wat nu wel een stuk lastiger zou gaan door het ontbreken van de bekende ‘voetstappen’ tijdens het spelen van Pokemon Go. Deze zijn er namelijk uitgehaald in de laatste update.

Nu de update live is en Pokevision uit de lucht lijkt er een nieuwe manier te zijn gevonden hoe spelers moeten gaan spelen. Maar komt het ten goede van de applicatie? Wat vindt jij van deze beslissing? Laat het ons weten!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek