Pokémon Go trading en PvP battles verschijnen binnenkort

Pokémon Go

De CEO van Niantic, de ontwikkelaars van Pokémon Go, heeft laten weten dat twee features waar de fans als sinds launch over aan het zeuren zijn nog steeds onderweg zijn naar de game. In een interview liet Hanke weten dat één van deze features er al was geweest als de game zo stabiel draaide als dat ze hadden gehoopt.

Welke feature het precies is weten we niet, maar als het gaat om een feature waar de fans al sinds het begin naar verlangen dan is het wel trading en PvP gevechten met je vrienden. In het interview laat Hanke het volgende weten over de feature.

“It’s going to be done soon. It is what it is. I’ll take the massive wave of hysteria we enjoyed, and just deal with the fact that it’s caused us to take a bit longer to get the rest of the features up. We’re really happy to make our users happy.”

Een andere reden van vertraging of uitsluiting van features op dit moment is dat Niantic de game graag toegankelijk hield voor nieuwkomers. Na launch zijn er steeds meer features bijgekomen zoals Buddy Pokémon en de rework van het Nearby systeem.

Ook liet Hanke weten dat Pokémon Go heeft gezorgd voor een omzet in 2016 die er voor zorgt dat Niantic nog lang niet failliet zal gaan, waarschijnlijk nooit.

“Last year has funded us, you know, indefinitely, really.”

We zullen nog even moet afwachten op de nieuwe features van de Augmented Reality app waarin we monstertjes in onze omgeving vangen. Welke van de twee features zie je graag als eerst, of toch liever eerst een nieuwe generatie Pokémon?

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek