SPONSORS

PARTNERS

intheGame Kinguin Deals

Armin van Buuren – Sunny Days

Wolfenstein II: The New Colossus – Roswell Mission

Pokemon Go verliest miljoenen dagelijkse spelers

pokemon go verliest gebruikers

De Pokemon Go hype lijkt eindelijk een beetje te vertragen. De populaire mobile game heeft sinds een maand 15 miljoen dagelijkse gebruikers verloren. Axiom Capital Management toonde dit aan met grafieken die gepubliceerd werden door Bloomberg. De grafieken laten informatie voor de periode tot 18 augustus zien dus het werkelijke getal van dagelijkse gebruikers kan nog lager zijn.

Ook augmented reality lijkt minder populair. De term zou veel minder gezocht zijn op google. Toch blijft het populairder dan voor de release. Engagement van Pokemon Go is echter wel met 50 procent gedaald. Senior analyst Victor Anthony laat weten dat beleggers zich zorgen maakten over verminderd Facebook, Twitter en Snapchat gebruik door de populaire mobiele game. Dit zou niet nodig zijn. Door de daling van interesse in de Pokemon game zou er niets aan de hand moten zijn. Interesse in virtual reality blijft hoog verteld Anthony. Toch zou verdere daling van gebruikers problemen kunnen opleveren voor Nintendo en Niantic, de makers van de mobiele game. Hoewel de Pokemon game nog steeds de top grossing game in de App store is, verloor het de eerste plaats in free apps. De game staat nu op nummer 11.

Pokemon go verliest gebruikers

Nintendo aandelen stegen dramatisch in waarde met de release van de mobiele game. Nintendo stond zelfs een tijdje boven Sony. Na enige uitleg over de aandelen en Pokemon Go, en het feit dat Nintendo niet betrokken is geweest bij het maken van de game, maakte de aandelen weer een forse duik. Dat de game nog veel gespeeld wordt is duidelijk. Met recent nieuwe updates en features is ook duidelijk geworden dat Niantic de game zal blijven supporten. Toch melden veel mensen dat zij gestopt zijn of gaan stoppen zodra de 2e generatie Pokemon worden toegevoegd.

Speel jij Pokemon Go nog net zo veel als op release? Laat het ons weten in de reacties.

 

 

Gerelateerde berichten

Tags

Over: nicholasnoob

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG’s (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

Dit vind je misschien ook leuk...

 • Pascal

  Waarom zouden mensen nou juist gaan stoppen als er nieuwe pokemon bij komen? Ik kan niet wachten tot er nieuwe zijn en overweeg nu juist te stoppen omdat ik bijna niks nieuws meer vang.

  En daarnaast overheersen de blauwe gyms hier zwaar en kan ik in mijn eentje niks tegen een level 7-10 gym.

  • nicholasnoob

   Ik zat zelf op de 125 pokemon gevangen. Het werd toch wel verschrikkelijk saai. Ook ik zat te wachten op gen 2 maar denk dat het toch meer van hetzelfde wordt, het nieuwe is er snel van af. Zonder nieuwe Pokemon te kunnen vangen bestond het spel enkel nog uit het proberen de gyms vast te houden. Zelfs met een richting de 3000cp Arcanine lukte dat vaak nog niet langer dan een kwartier.

   Ook ik ben dus gestopt!

  • Kajligator

   Doordat de game zelf niet echt bijzonder meer is. De game was nooit echt stabiel. Ze hebben i.p.v. de problemen op te lossen hebben ze de problemen verwijderd. Zelf vond ik het geweldig om een pokemon te tracken, de tijdsdurk waaronder je hem moet vangen ff sprintje naar de andere kant van het drop. Toen je de “three feet bug” kreeg ben ik overgestapt naar thirdparty apps. Maat ik heb het eigenlijk niet meer gespeeld sinds pokevision en pokenotify er uitliggen en hierdoor nam de hoeveelheid cheaters/gps-spoofers alleen maar toe. Dus de waardering voor mensen die het wel legit spelen was ook weg.

   Dus wat jij ook al zei, je kan niks beginnen tegen torenhoge gyms. Wanneer je woont in de wat kleinere dropen wordt je al snel benadeeld door het geringe aantal pokestops/gyms.

   Dus ja ik ben ook gestopt. Als er miss start ik de game ooit wel weeres op wanneer er nieuwe featers zijn maar tot die tijd ajuu.

Advertentie

Deze maand

Spring naar werkbalk