Pokemon Go’s wereldwijde launch uitgesteld

Pokemon Go

Pokemon Go is ondertussen al te spelen in Australië, Nieuw Zeeland en in de Verenigde Staten. Heb jij een Android toestel, of een iTunes account van één van deze landen, dan kan je de game ook al spelen. Heb je dit niet? Dan heb je een beetje pech, want dan moet je nóg ietsjes langer wachten.

De servers van Pokemon Go hebben namelijk last van een hele hoop trainers die tegelijk willen spelen. Iets wat natuurlijk heel logisch is, aangezien deze game al een hele lange tijd gewild is door een hele grote groep mensen. Niantic heeft wellicht geen rekening gehouden met de apk downloads. De servers zijn daarom overbelast en dus wordt de globale release uitgesteld totdat Niantic alles op orde heeft.

pokemongo

“while issues with the game’s server capacity are addressed, zei Niantic CEO John Hanke, the launch of Pokémon Go in places like Europe is paused until we’re comfortable.”

Besluit je nu toch een apk te downloaden omdat je niet wilt wachten: bekijk goed welke je downloadt. Er zijn namelijk een hele hoop neppe downloads op het internet waarmee je de game downloadt met een aantal niet zo leuke extra’s zoals DroidJack. Het wilt niet meteen zeggen dat je een virus op je telefoon zet hiermee, maar het is zeker weten een risico. Bekijk dus goed waar je je apk vandaan haalt en of het inderdaad een onaangepaste versie van Pokemon Go is.

Heb jij Pokemon Go al geïnstalleerd? Laat ons dan weten wat jouw ervaringen zijn! Heb jij de afgelopen dagen de buitenlucht opgezocht, speciaal om Pokemons te vangen?

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek