Pokémon: Let’s Go Eevee! en Let’s Go Pikachu! aangekondigd voor Nintendo Switch

Pokémon Let's Go Eevee!

Gamefreak en Nintendo hebben vandaag laten weten dat het volgende Pokémon avontuur van start gaat op 16 november, 2018. Gamefreak neemt de franchise terug naar de Kanto regio om Switch spelers aan de slag te laten gaan in een nieuwe Pokémon RPG.

Alle 151 originele Pokémon inclusief alola vormen zullen terug keren in Pokémon: Let’s Go Pikachu! en Pokémon: Let’s Go Eevee! De game is gebaseerd op Yellow, deze game verscheen als eerst op e Game Boy in 1998. Het is daarom ook mogelijk in deze nieuwe RPG om een volger te hebben. Zoals in de trailer te zien zijn er verschillende beelden waar de trainer wordt gevolgd door een Pokémon.

Vreemd genoeg zal de game iets anders spelen dan voorgaande Game Boy en DS titels. Er zijn namelijk geen wilde encounters in het hoge gras. Je kunt alleen maar strijden tegen andere trainers in deze nieuwe Switch game. Het vangen van Pokémon gaat op dezelfde manier als dat spelers monstertjes vangen in Pokémon Go. Daarnaast kunnen spelers de game verbinden met hun smartphone om Pokémon te transferen tussen de Switch game en Pokémon Go. Als toevoeging op deze functie zal de smartphone game worden uitgebreid met nieuwe functies waar binnenkort meer informatie over wordt losgelaten.

In bovenstaande trailer zien we alle belangrijkste features in actie. Ook zien we dat de game co-op mogelijkheden heeft zodat je samen met jouw vrienden monsters kunt vangen en kunt vechten tegen andere trainers. Net als de Plus accessoire voor Pokémon Go zal er ook een Plus accessoire zijn voor Let’s Go Pikachu! en Let’s Go Eevee! Dit is een Poké Ball die je kunt gebruiken om de game te spelen en natuurlijk monstertjes te vangen. Daarnaast kan je je favoriete beestje in je Poké Ball stoppen om vervolgens in de echte wereld mee op pad te nemen. Zo zijn er verschillende manieren waarop je met je in-game vriendje kunt communiceren via de bal in de echte wereld.

Bekijk hier beneden de twee unieke pack shots voor de Switch games:

Let's Go Eevee! Let's Go Pikachu!

Bekijk hier de allereerste screenshots:

Pokémon: Let’s Go Pikachu! en Let’s Go Eevee! zullen vanaf 16 november, 2018 verkrijgbaar zijn voor Nintendo Switch. De Poké Ball accessoire zal los verkocht worden voor €50,-.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek