Pokemon Sun and Moon demo breekt records

Pokemon Sun and Moon demo

Nintendo heeft bekend gemaakt dat de Pokemon Sun and Moon demo records heeft gebroken. Binnen een week haalde de demo 3.5 miljoen downloads. De titel is dan ook de best voor-verkopende titel en de meeste gedownloade demo in de Nintendo geschiedenis. De populariteit van de demo zou verklaard kunnen worden door Pokemon Go. De app heeft mensen waarschijnlijk weer gewezen op de Pokemon serie.

Nintendo president Tatsumi Kimishima is erg blij over de interesse die getoond is in de games. Het laat volgens hem zien hoe ver de serie nog kan gaan. Er zijn dan ook vele nieuwe features toegevoegd om de game toegankelijk te maken voor gamers van alle soorten. Daar horen nieuwkomers bij. Door Pokemon Go zijn meer mensen bewust geworden van de serie. Dat zou kunnen betekenen dat mensen die nog nooit eerder een van de games hebben gespeeld, nu ook willen beginnen aan de serie. Kimishima noemt het dan ook een fantastisch moment voor de release van een Pokemon game.

Pokemon Sun and Moon demo

Preorders voor Pokemon Sun and Moon lijken het dan ook goed te doen. Alleen de preorders lopen al voor op die van de vorige game, Pokemon Omega Ruby en Alpha Sapphire. Dit blijkt vooral het geval te zijn in de Verenigde Staten en Europa. Dit weekend zullen TV reclames voor de aankomende games hun start maken. Kimishima verwacht daarom ook dat preorders sterk door zullen blijven gaan.

Sun and Moon komen uit op 18 november op de 3DS. Nintendo is dan ook hard bezig met het promoten van de game. Om de zoveel tijd krijgen we weer een nieuwe trailer met daarin nieuwe game elementen of nieuwe wezentjes te zien. De game, die deze keer een Hawaï-achtig eiland thema lijkt te gebruiken,  voegt veel nieuwe mechanics, maar ook nieuwe vormen van de beestjes die de meesten van ons al kennen toe. 

 

 

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek