Pokemon Uranium Fan Project zet support volledig stop

Pokemon Uranium

Jaren werd er aan de game gewerkt, maar tevergeefs werd de game kort na launch al benaderd door de makers van Pokemon games. De mensen die Pokemon Uranium gemaakt hebben, stoppen met alle support en development.

Uranium was een adembenemend project voor Pokemon fans. Een volledige Pokemon game zoals wij hem gewend zijn, maar dan met een volledig origineel verhaal en andere Pokemon. Deze game werd vanaf het begin opgebouwd, elke Pokemon werd door de makers zelf bedacht, er zaten dus géén originele Pokemon in. Zelfs de region was volledig zelf gemaakt vanaf scratch!

De game kwam in augustus dit jaar uit na negen jaar development, al snel werden de downloadlinks weggehaald wegens copyright claims. Maar de patches en support bleven wel nog komen en je kon de game via andere manieren nog krijgen, denk aan een USB stick.

Jammer genoeg is Pokemon Uranium een fan game, er is dus een limiet in hoeverre je kan gaan met zo’n project. Daarom stoppen de makers met enige support naar de game toe. Er zijn dus geen game downloads, online services, updates of enig andere manier van support meer.

De makers wilde wel laten weten dat ze erg blij waren met alle reacties en feedback die de game kreeg. Heel veel mensen waren onder de indruk, misschien hebben ze hier dan wel aandacht mee gekregen om ergens te kunnen beginnen? Wie weet! De website van Uranium is helaas ook down op het moment, er zijn geen verdere details of de game nog een kans gaat krijgen. Mochten er nog updates komen over dit bericht, kun je het hier lezen! Voor nu, jammer…

Heb jij Pokemon Uranium geprobeerd? Laat ons weten wat jij vond van de game, denk je ook dat hij nog terug zal komen?

Tags

Over: Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Azari, aka Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek