Poppy rework

Poppy rework

Het stond al een tijdje in de rework agenda, maar hij is eindelijk aangekondigd: de Poppy rework. Ze krijgt hierbij een volledig nieuwe ability set en zo zal dus ook de gameplay van Poppy veranderen. Met deze rework zal Poppy haar schild kunnen gooien en de vijand te lijf gaan met een veel grotere hamer.

De Poppy rework is officieel aangekondigd en heeft deze week een debuut gemaakt in de PBE patch. Hierbij veranderen al haar huidige abilties en passive, ook zal haar hele gameplay gaan veranderen. De huidige abilityset van poppy maakt het mogelijk de meeste 1 op 1 of 1 op 2 fights makkelijk te winnen vanwege haar tanky passive en ult. De nieuwe Poppy zal vooral bestaan uit het beschermen van teammates. Ze heeft enigszins nog wel abilities om de enemy mee te damagen maar voor de rest brengt zo heel veel crowdcontrol mee.

De nieuwe abilities in het kort:

  • Passive: Iron ambassador – hiermee veranderd Poppy haar basic attack om de zoveel seconden in een ranged auto attack waarin ze een schild gooit.
  • Q ability: Hammer shock – Poppy slaat haar hamer op de grond. na 1-2 seconde komt er van de grond een soort beving af die ook schade doet
  • W ability: Steadfaast Presence – Passive armor en magic resist. De active maakt een veld om Poppy heen waar vijanden niet doorheen kunnen dashen. (ook niet weg dashen)
  • E ability: Heroic charge – Nog steeds hetzelfde. Charge op vijand en neem hem de rest van je charge mee.
  • R ability: Keeper’s verdict – Poppy draait heel snel met haar hamer. vervolgens slaat ze deze in de grond als een skillshot en de vijanden die geraakt worden vliegen… best ver terug.

Poppy abilities

Laningphase zal voornamelijk heel passive gespeeld moeten worden. dit komt omdat Poppy met haar nieuwe abilityset minder erg kan bursten maar wel makkelijker kan lanen vanwege haar passive die haar makkelijk eens in de zoveel seconden op afstand minions laat killen.

Niet alleen de nieuwe Poppy zal er anders uit zien. De skins zullen namelijk ook een andere splash art en ingame model krijgen.

Poppies

Wat vinden jullie van deze rework? Lijkt Poppy nu sterker of zwakker in jouw ogen? Laat het ons horen in de reacties!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek