Première Pixels: Voor de Gamers!

pixels-première

Video games en films. De afgelopen jaren is er vaak een poging gedaan deze combinatie tot een succes te maken. Soms liep dit nog aardig (Tomb Raider) maar vaak ging het compleet mis (kijk bijvoorbeeld naar de Super Mario Bros film). De vraag kwam bij mij ook naar boven na het horen over de film Pixels in welke categorie deze film zou vallen. intheGame was aanwezig bij de première van deze film en vertellen jouw waarom wij vinden dat je deze film niet mag missen als gamer!

Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen, Pixels is een film welke de gamer eert. Na het lezen van deze zin weet je ongeveer al in welke categorie deze film valt maar laat me ook uitleggen waarom ik vind dat deze film die titel verdiend. De film Pixels begint in de tijd dat arcade kasten erg populair waren, de tijd waarin je niet online kon gaan om met je vrienden een potje te knallen maar elkaar echt nog moest opzoeken in de zogeheten arcade hallen. Er is een nieuwe hal geopend en de jonge Brenner (Brenner wordt gespeeld door Adam Sandler) gaat erheen met zijn vrienden. Al snel komt hij erachter dat hij erg goed is in het spelen van videogames, hij doet zelfs mee aan toernooien. Tijdens dit toernooi worden beelden opgenomen en richting de ruimte geschoten, zodat misschien ooit buitenaards leven dit materiaal kan bekijken. Wanneer we wat verder gaan is er niet veel overgebleven van de vaardigheden van deze Brenner, hij is een alleenstaande monteur welke apparaten aansluit in woningen en mist eigenlijk een beetje een doel in het leven. Wanneer de aarde wordt aangevallen door ruimtewezens welke erg lijken op de personages uit deze videogames en de beelden van het toernooi opvingen als een persoonlijke bedreiging aan hun is het aan deze nerd om de aarde te redden van de vernietiging. Dit doet Brenner niet alleen maar hij krijgt hulp van vrienden uit zijn jeugd welke ook veel tijd doorbrachten in de arcade hallen. Ook moet hij de hulp inschakelen van Eddie (gespeeld door Peter Dinklage) welke als één van de weinige Brenner wist te verslaan in de arcade hallen.

De buitenaardse wezens werken met een systeem van drie levens. Door het spelen van de bekende minigames raakt of de aarde, of de aliens op een gegeven moment game-over. Wanneer de aarde verliest wordt deze opgeblazen. Het is dus aan Brenner en zijn vrienden om hier iets tegen te doen.

Zonder al te veel weg te geven over deze film is waarom ik dit persoonlijk zie als een hele leuke film voor gamers dat er veel dingen inzitten welke vroeger erg populair waren. Zoals je kunt zien op de poster is Pac-man bijvoorbeeld in de film gestopt en zo zijn er nog veel meer verassingen welke de harten van de oude garde van de gamewereld sneller doet kloppen. Betekend dit echter dat je de film niet kunt waarderen als je niet van het spelen van spelletje houdt? Nee, zeker niet. Pixels heeft in mijn ogen gedaan wat weinig films echt lukt en dat is een film te maken voor gamers welke voor het gewone publiek niet als ‘vreemd’ of ‘nerd-achtig’ over komt. Je kunt dus ook als je niet van het spelen van spelletjes houdt gerust deze film gaan bekijken en een leuke avond hebben.

Persoonlijk ben ik erg blij met de poging om een film te maken welke zich aantrekt op gamers wereldwijd, mits dit met respect gebeurd. Ik denk dat Pixels er met een leuke cast, goeie humor en leuke momenten voor gamers het is gelukt om een film te maken welke het waardig is om te kijken als gamer en ik kan alleen maar hopen dat er na deze film nog meer films komen welke ook proberen in de goeie categorie te vallen. Ook de samenwerking welke deze film had met onder ander Sony PlayStation en Bandai Namco Entertainment viel in goeie smaak. Je kunt als gamer eindelijk gerust je ouders of vrienden meenemen welke geen gamers zijn zonder je te hoeven schamen voor het stereotype wat veel andere films brengen.

Pixels is vanaf 20 augustus 2015 in de bioscoop te zien. Ga jij erheen?

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek