Preseason changes: Nieuwe Champ Select

Het World Championship League of Legends is ten einde en zo nadert ook het einde van seizoen 5. Iedereen die zijn gewilde rank nog niet heeft blijft hard door spelen en heeft nog tot 11 november. Hierna gaat de preseason in en daarmee ook een hoop veranderingen! Er komen updates voor veel marksman, nieuwe items, vision en Rift Harrold(?).

Vandaag gaan we het hebben over de Nieuwe Champ Select.

De nieuwe Champ Select wordt aangepast zodat elk teamlid een bijdrage kan leveren tijdens de Champ Select. Hoe leveren ze deze bijdrage? De first en second pick kunnen de prioriteit champions kiezen en de 3de tot 5de pick mogen ieder 1 champion bannen. Naast deze verandering wordt er ook een nieuw onderdeel toegevoegd. Voor je in queue gaat kan je namelijk je voorkeurs rollen invoeren. Het zijn rollen, want je moet een “primary” en een “secondary” rol invoeren. Daarnaast zijn er genoeg spelers die het niet uitmaakt waar zij staan en daarom is er ook een optie om “fill” in te vullen. De andere posities zijn omschreven als jungle, top, mid, bottom(adc/marksman) en support.

League of Legends

Het doel is dat de intentie van de spelers duidelijk is en daarmee de samenwerking (met vreemde spelers) beter wordt. Met deze veranderingen zou de spelbeleving van alle spelers moeten toenemen.

Nieuwe Champ Select vs Teambuilder

Meerdere van jullie zullen tot nu toe waarschijnlijk denken; Wat heeft dit voor nut, want we hebben toch Teambuilder? Het grootste verschil is dat hier alleen de rol kenbaar wordt en er niet een bepaalde Champion gepickt is. Je behoudt hierdoor de flexibiliteit om je aan te passen aan het team. Deze Champ Select is dan ook bedoelt om door te stromen naar de standaard manier om ranked te gaan spelen.

Hoe werkt de New Champ Select?

  • Eerst kies je de “primary” en “secondary” rol die je wilt spelen. Er wordt gezocht naar een match waar je bij voorkeur je “primary” rol invult, maar je bent gegarandeerd één van deze twee rollen te vervullen.
  • Nadat er een match gevonden is begint de “pick intent”. Elke speler kiest de champion voor de rol die hij heeft gekregen. (Dit gebeurt dus voor de ban fase!)
  • Nu mag er geband worden beginnende bij de persoon die derde pick is, dan vierde en als laatste vijfde pick is.
  • Na de bans mogen de champions gepickt worden. Deze fase kan nu een stuk sneller gaan, omdat er al van te voren besloten is wat ieder wilt spelen. Het is nog wel mogelijk je champion te wisselen voor als hij geband is of je een counterplay wilt doen.

WACHT wordt allemaal nog niet te enthousiast, want het is nog lang niet zo ver. De New Champ Select is al ontworpen, maar zal eerst live gaan op de PBE server. De planning staat dat het wel live moet komen met de volgende patch voor normale draft matches. Als alles goed gaat zal het systeem ook ingevoerd worden voor normal blind picks en ranked, maar dit zal pas later in seizoen 6 zijn.

Voor meer informatie kan je de volgende link checken:
http://euw.leagueoflegends.com/en/site/2016-season-update/new-champ-select.html

We horen ook graag jouw mening of deze verandering dus laat gerust een bericht achter!

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek