Preseason changes: Vision veranderingen

Het World Championship League of Legends is ten einde en zo nadert ook het einde van seizoen 5. Iedereen die zijn gewilde rank nog niet heeft blijft hard door spelen en heeft nog tot 11 november. Hierna gaat de preseason in en daarmee ook een hoop veranderingen! Er komen updates voor veel marksman, nieuwe items, vision en Rift Harrold(?).

Vandaag gaan we het hebben over de vision.

Elk seizoen veranderen ze wel iets aan het vision gedeelte. Vorig jaar voegde ze trinkets toe en dit jaar gaan ze weer op de schop. Daarnaast gebeurt er nog veel meer en dit heeft niet alleen invloed op de support, maar ook op elke laner! De green wards zijn namelijk uit de winkel gehaald en kunnen alleen nog geplaatst worden met een trinket en een Sightstone. De pink ward bestaat nog wel, maar kost geen 100 -> 75 gold.

Wards die gesloopt worden of waarvan de tijd verlopen is laten nu resten achter. Aan de hand van deze resten kan je het ward-patroon van de enemy ontdekken en weet je waar je een sweeper  moet gebruiken. Zie de afbeelding hieronder voor een voorbeeld van de ward resten.

1

Trinkets

Om te beginnen zijn de upgrades gratis geworden. Op level 1 kan je kiezen tussen Warding Totem en Sweepinging Lens en vanaf level 9 kan je een Farsight Alteration en Oracle Alteration kopen. Op level 9 heb je dus nog wel de mogelijkheid om je trinket om te wisselen naar een betere. Echter je kan nu 2 wards vasthouden in je Warding Totem, maar ze blijven wel veel korter staan dan voorheen.

2 = Kan 2 wards vasthouden, ward duratie 60-120sec (level 1-18), ward cd – sec (level 1-18 (Warding Totem)

Vanaf level 9  3 = Plaats een zichtbare ward op max. 4000 unit range, aantal wards en ward duratie oneindig, ward cd 61-48sec (level 9-18) (Farsight Alteration)

4 = Schakelt alle onzichtbare wards en shrooms uit in een bepaald gebied en maakt ze zichtbaar, duratie 6sec, Lens cd 120-75sec (level 1-18) (Sweeping Lens)

Vanaf level 9    = Geeft een champion “true vision” voor 10sec, “true vision”= Geeft vision over champions/wards/shrooms, oracle cd 75-60sec (level 9-18) (Oracle Alteration)

Wil je warden dan is Warding Totem wat je moet nemen (DE start op level 1). Op level 9 kan je switchen naar een Farsight Alteration, omdat deze wards blijven staan tot ze gesloopt worden. Je moet niet onderschatten hoeveel vision dit item geeft! Er zijn namelijk veel bosjes waar spelers veel langs lopen maar niet inlopen. Sweeping Lens moet je op level 9 altijd opwaarderen naar Oracle Alteration dit omdat de duratie 4sec langer is en vision over champions geeft. Naar mijn mening heb je min 2 totems nodig en 1-2 oracles of farsights aan de hand van hoe de enemy ward.

Support items

Naast de standaard build van de support items kan je ze vanaf nu ook combineren met je Sighstone. Echter vervalt de active van het support item en wordt deze vervangen door de active van de Sightstone. Je kan de Sightstone nog steeds uitbouwen in een Ruby Sighstone.

5 = 3 wards + 150 health à 6= 4 wards +500 health + 10% cd op active items.

à  7= 4 wards + 200 health + 25 ap + 150% base mana regen (Eye of the Watchers)

à  8  = 4 wards + 200 health + 150% base mana & health regen (Eye of the Oasis)

à  9 = 4 wards + 500 health + 100% base health regen (Eye of the Equinox)

De pasive van het geld item blijft gelijk als je hem update, maar omdat de active vervalt moet je je gaan afvragen of het de moeite waard is deze items te nemen. Eye of the Watchers is het alleen waard als je een vol AP support bent, omdat dan de 25ap er toe doet (denk aan: Brand, Annie, Lux).
Eye of the Oasis en Eye of the Equinox koop je niet, omdat de active van de Ruby Sighstone meer waarde heeft als de regen van de andere items. Mocht je bij je laatste item uitkomen en niet de acitve van het support item nodig hebben dan kan je het item verkopen. De gold die het geeft heb je op dat punt niet meer nodig en je kan het slot gebruiken voor een extra tanky/active item.

Tracker’s Knife

Dit item geeft je de mogelijkheid om te warden met je jungle item. Hij heeft 2 wards en hervuld zich wanneer je weer op de basis komt. Ideaal voor general extra vision, maar ook extra vision op het moment dat je gaat counterjunglen. Deze wards blijven 150sec staan.

Voor meer informatie kan je de volgende link checken:
http://euw.leagueoflegends.com/en/site/2016-season-update/preseason.html

We horen ook graag jouw mening of deze verandering dus laat gerust een bericht achter!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek