Preview: South Park: The Fractured But Whole

The fractured but whole

Als je in weinig woorden de nieuwe South Park game wilt samenvatten dan voldoet “Chaotische geweldigheid” ongeveer wel. Blijkend uit de preview versie van de game welke ongeveer drie uur duurde, heeft de game een aanzienlijke upgrade gekregen van het eerste deel.

South Park: The Fractured But Whole heeft meerdere keren het daglicht niet gezien door middel van uitstel. Alhoewel dit in eerste instantie erg rot is voor ons, aangezien we de game in handen willen hebben. Mogen we misschien wel blij zijn dat de game is uitgesteld, in plaats van uitgegeven in zijn huidige staat. Dit merkte we namelijk al in de preview versie van de game. Cutscenes die een beetje vreemd liepen of ergens bleven haken, niks ernstigs, maar de game heeft nog de puntjes op de i nodig.

Buiten dat zal je vanaf de eerste minuten al beginnen met buikspieroefeningen. Zoals we gewend zijn van South Park zit het boordevol humor en ook wel humor waar smaken over zullen verschillen. South Park is altijd wel erg goed geweest met het benaderen van gevoelige onderwerpen. In de zin van: Ze doen het gewoon.

south park combat

Schoppen, slaan en.. AUTO!!

Mocht Final Fantasy turn-based combat niets voor jou zijn dan heeft The Fractured But Whole hier een stokje (van waarheid) voor gestoken, want de combat is compleet over de schop gegaan in het volgende deel van de South Park games. Het is nog steeds turn-based, maar dit wordt iets anders aangepakt. Je kunt nu bewegen en je aanvallen hebben een raakvlak. Bepaalde aanvallen doen namelijk schade aan een hele rij die voor je staat, terwijl andere aanvallen alle hokjes om je heen zullen raken. Tactische plaatsing is nu een element geworden van de combat.

Het navigeren over de map is nog steeds een beetje puzzelen, maar dit lijkt niet veel veranderd te zijn ten opzichten van deel 1. Je kunt wel fast-travelen nu. Er zijn bepaalde punten op de map waar je van de ene plek, naar de andere plek kunt reizen.

jimmy the flash

Subtiele hint

Groter en gemener

De game lijkt ook een stuk groter te zijn dan zijn voorganger. Er zijn allerlei side-activiteiten waar je je mee kunt amuseren en verstopte dingen die kunt zoeken door middel van speciale krachten die je steeds verder zult gaan uitbreiden. Maar ook het verhaal lijkt wat groter te zijn dan het eerste deel. Na de sessie van drie uur spelen voelde het aan alsof we nog steeds in het begin bezig waren.

Heeft de game dan niets van realisme, maar is het een complete wereld vol met verwerkelijkte kinderfantasieën? Nee, want de moeilijkheidsgraad wordt aangegeven in huidskeur.

SP skincolor

De preview versie van de game beloofd veel goeds. Hoe de volledige game uiteindelijk gaat uitpakken, lees je volgende maand in onze review!

The Fractured But Whole verschijnt 17 oktober voor de Playstation 4, Xbox One en PC.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek