Preview: Yesterday Origins

yesterday origins

In Yesterday Origins klim je in de huid van John Yesterday en zijn wederhelft Pauline. Samen maken deze twee personages niet alleen een wereldreis, maar ook reis door historie.

Wij hebben de demo van Yesterday Origins gespeeld waarin de eerste twee hoofdstukken bespeelbaar zijn. Tijdens deze hoofdstukken krijg je een heel klein beetje van het verhaal mee, maar zo weinig dat je nog geen idee hebt wat er vervolgens gaat gebeuren.

Je begint in een gevangenis ergens in het jaar 1481. Je wordt verdacht van hekserij en er wordt zelfs verteld dat je de zoon van de duivel bent. Je zal gemarteld worden door de beul totdat je gaat bekennen. Zelf als je niks hebt gedaan moet je bekennen voordat de beul stopt met de pijnlijke martel methodes die je overal om je heen ziet slingeren in de gevangenis.

Het is nu jouw doel om te ontsnappen uit de gevangenis. Je kunt bijna alle voorwerpen om je heen gebruiken om er voor te zorgen dat je vrij bent voordat de beul je te grazen neemt. Door het combineren van voorwerpen op soms vreemde en niet altijd voor de hand liggende manieren, kan je ontsnappen uit de gevangenis en de beul voor de gek houden. Hoe dit precies in zijn werk gaat, zie je in de video hier beneden:

John en Pauline zijn dus onsterfelijk, nou ja, eigenlijk reïncarneren ze zodra ze sterven. Het nadeel is dat John zijn geheugen verliest en de belangrijkste dingen van zijn vorige levens opslaat op zijn telefoon. Pauline daarentegen neemt haar geheugen gewoon mee naar haar volgende leven.

Samen gaan John en Pauline op zoek naar een artefact die nodig is om een drankje te maken. Tijdens deze zoektocht zullen zij verschillende figuren tegenkomen die dit plannetje van hun willen dwarsbomen.

Yesterday Origins is vanaf 13 oktober verkrijgbaar.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek