Prey PC krijgt geen Dishonored achtige problemen

prey PC versie

Prey developer Arkane Austin heeft bevestigd dat er hard wordt gewerkt om er voor te zorgen dat de PC versie van Prey foutloos zal zijn. De in Lyon gevestigde verwante studio kwam juist de situatie die nu voorkomen moet worden tegen met Dishonored 2. Dit zorgde voor een tegenvallende launch op de PC.

Creative Director Raphael Colantonio sprak over de tegenvallende launch. Tijdens de ontwikkeling van een game is het zelfs voor de studio onduidelijk wat ze gaan zien. Met een PC versie blijkt dit nog erger te zijn omdat er veel verschillende configuraties en settings zijn. Uiteindelijk kreeg Dishonored 2 een patch. De game blijkt nu prima te werken. De bedoeling is echter dat er meer aandacht aan Prey word besteed om er voor te zorgen dat de launch van de PC versie van Prey vlekkeloos verloopt.

Prey PC versie

 

De PC versie van Prey is dan ook ontwikkeld op een andere engine. Voor Dishonored werd destijds een nieuwe engine ontwikkeld. Deze engine werd gebaseerd op idTech maar heeft flinke veranderingen ondergaan. De nieuwe engine is stabieler en bied een betere basis voor de PC game. Deze keer gaat het de CryEngine worden. Daar zijn al eerder games mee gemaakt.

Toch is de studio bewust van potentiële problemen. Er zal dan ook extra op gelet worden. De problemen die in Dishonored 2 voorkwamen, waren zelfs voor de studio een verassing. Dit kwam door bepaalde combinaties van dingen die niet verwacht werden. De game werd uitvoerig getest op zowel high end CPUs als low end GPUs met oude drivers.

Prey 2 was een tijdje in ontwikkeling maar werd in 2014 afgelast. De eerste Prey werd door Human Head studios ontwikkeld. Deze studio houd zich nu bezig met games als Dungeon Defenders II. De Arkane versie is een complete reboot. De eerste versie kwam in 2006 uit voor xbox 360 en PC.

 

 

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek