Project Scorpio wordt op 6 april onthuld

Scorpio

Microsoft’s nieuwe console binnen dezelfde generatie als Xbox One zal morgen, 6 april, worden otnhuld door DigitalFoundry bij Eurogamer. Eerder dan verwacht, maar dat maakt allemaal niets uit.

Opmerkelijk dat het bericht vanuit DigitalFoundry komt en niet vanuit Microsoft. DigitalFoundry is een website die bij vele releases een erg scherpe blik werpen op de werking van de game, of hardware. De specificaties en performance wordt heel erg goed door deze gasten nagekeken en dat kunnen we later dan mooi terug zien in een van hun video’s. Aangezien ze vaak laten zien hoe erg een game faalt oplettend naar de frames e.d. moet Microsoft wel veel vertrouwen hebben in Scorpio om de onthulling te overhandigen aan deze jongens.

De journalist die op 1 april al uitlekte dat een onthulling niet verder dan een week plaats zou vinden heeft ook gereageerd op alle ophef die bovenstaande Tweet met zich mee brengt. Project Scorpio zal veel aangename verassingen laten zien, maar zal helaas nog geen prijskaartje mee krijgen. Deze zal op een ander moment bekend gemaakt worden. Eerder werd al verwacht dat het misschien wel de duurste console tot nu toe gaat worden.

Mocht Scorpio inderdaad de duurste console gaan worden zal de prijs uitstijgen oven de lancering prijs van de Playstation 3. Deze kreeg een prijskaartje van maar liefst €600,-. Wij hopen dat dit niet het geval zal zijn. Het lijkt ons ook geen slimme zet voor Microsoft om zo’n dure console aan te bieden in een huidige generatie. Meer informatie volgt morgen dus, je leest het allemaal terug bij intheGame zodra meer bekend is!

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek