Project Scorpio’s kracht zal waarschijnlijk niet 100% benut worden volgens ontwikkelaar

Scorpio

Microsoft’s Scorpio zal de krachtigste console tot nu toe worden en zal krachtiger zijn dan de Playstation 4 Pro. Volgens bepaalde ontwikkelaars is het beter dat er exclusieve games worden gemaakt voor de Scorpio, om de daadwerkelijke kracht te demonstreren.

Microsoft beschouwt Scorpio als een console die binnen dezelfde generatie valt als de Xbox One. Alle games werken dus op beide apparaten. Maar volgens Danny Garfield van Kasedo Games is dit misschien niet de beste optie.

“I think it does curtain some ability to take full advantage of all the new tech,” vertelde Garfield in een exclusief interview met GamingBolt. “Unavoidably, a great many devs will always aim to make their game cross-compatible in the easiest ways. The AAA guys, and plenty of others, will be more aggressive, and try to stand out from the pack on tech more. But, by and large, we’ll always have to support the original Xbox, which, for many, will mean an easiest road.”

AAA games zoals Crackdown en Halo zullen waarschijnlijk een dikke boost krijgen op de Scorpio. Maar Garfield verwacht dat third-party ontwikkelaars de makkelijke weg bewandelen en niet veel aandacht besteden aan een Scorpio versie. De game zou simpelweg ook op de Xbox One moeten draaien en daarom is extra moeite voor een Scorpio versie gewoon niet interessant genoeg, volgens Garfield.

Afgelopen weekend werd al door een journalist gemeld dat de opgevoerde Xbox One volgende week al onthuld zou worden. Alhoewel velen er van uit gingen dat het zou gaan om een 1 april grap heeft de betreffende persoon eerder zijn gelijk bewezen. We zullen nog heel even moeten afwachten om er achter te komen of het werkelijk zo is. Alhoewel E3 niet lang meer op zich laat wachten, klinkt volgende week natuurlijk veel beter in de oren.

Kijk jij al uit naar Microsoft’s Scorpio? Laat het ons weten!

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek