Sega geeft informatie over aankomende Sonic games

sonic-project-2017-boi-sega

Sega heeft zich lange tijd stil gehouden over onze goede vriend Sonic the Hedgehog en zijn nieuwe game. Tot heden werd de nieuwe game Project Sonic 2017 genoemd, maar gister heeft Sega meer informatie gegeven tijdens een panel op SXSW.

Gistermiddag heeft Sega tijdens een panel op festival South by Southwest meer informatie gegeven over de toekomst van onze goede vriend Sonic. Het is bekend dat de blauwe egel niet één maar twee spellen zal krijgen. Één van die spellen zal gaan onder de naam Sonic Mania en de ander staat tot nu toe bekend als Project Sonic 2017.

Over Sonic Mania is er ook meer informatie vrijgekomen. De game wordt heeft nu een release window in de zomer in plaats van de lente. Een specifieke release datum is niet gegeven. De pre-order bonuses, collector’s edition vinyl album en nog kleine dingen zijn wel al vrij gekomen.

Ook Project Sonic 2017 heeft verduidelijking gekregen. Dit project gaat voortaan door het leven als Sonic Forces. De naam komt van het verhaal van het spel, namelijk de strijd tussen het goede en kwade. De game zal lopen op een geheel nieuwe engine ontworpen door Sega, namelijk The Hedgehog Engine 2. Een specifieke release datum of window is niet gegeven, wel een bevestiging dat de game dit jaar nog zal verschijnen. Hieronder is een concept art te zien van Sonic Forces.

sonic-forces-project-2017-sega

Tevens heeft Sega een klein stukje gameplay laten zien van Sonic Forces. Deze snippet liet een hoog tempo third-person gameplay zien van Sonic die door de stad raast, een beetje vergelijkbaar met Sonic Generations. Hieronder zie je een clip van de nieuwe game.

Kijk jij al uit om je verzameling te vergroten? Laat het ons weten in de reacties hier beneden!

Beide games zullen uitkomen op PS4, Xbox One, Nintendo Switch en PC. Nog geen vaste release datum bekend van beide games.

Tags

Over: Joel Lemmrich

Het is de jongen Nephilim van het internet. Ook bekend als HBO drop out omdat ik dedicated aan gamen ben. Streamen is een nieuw ding waar ik mee bezig probeer te zijn maar dat gaat moeilijk in deze harde wereld. See you online.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek