Project Spark wordt free-to-play!

Project Spark, de “game” waarin spelers in staat gesteld worden om hun eigen game te creëren zal van het micro-transaction model afstappen en free-to-play worden voor iedereen op 5 oktober. De game werd aanvankelijk uitgebracht op PC en Xbox One en stelt spelers in staat om hun eigen wereld te maken en deze te delen met anderen zoals in Little Big Planet echter hadden spelers  veel meer keuze om hun karakters en werelden te personaliseren.

In oktober 2014 kwam de game uit op beide platformen, reviews waren positief wanneer men sprak over het gemak waarmee een speler de werelden kon bouwen maar hadden niet veel positiefs te melden over het micro-transaction model waarmee de game functioneerde wanneer spelers al €60 of het equivalent hadden uitgegeven om vervolgens alleen het basispakket van de builder te gebruiken. Hoewel de game in leven werd gehouden met micro-transactions heeft Microsoft zonder duidelijke redenen er voor gekozen om de game volledig free-to-play te maken. Spelers die al aankopen hebben gedaan op de Project Spark Marketplace krijgen hun geld terug gestort naar hun Microsoft account.

Het gerucht gaat dat hoewel de community voor Project Spark nog springlevend is, Creators niet willig zijn om DLC pakketten te blijven kopen om nieuwe werelden te bouwen. Microsoft zou vervolgens deze stap nemen om meer vrijheid te stimuleren voor de Creators.

Samen met de free-to-play aankondiging heeft de studio ook een grote patch voor de game-building-game bekend gemaakt. De patch notes zijn als volgt;
– Het maximum terrein limiet wordt verdubbeld.
– Het aantal mogelijke objecten in de werelden wordt verhoogd met 500 stuks.
– Er worden veel nieuwe objecten toegevoegd zoals draken, trollen en nieuwe bouwmaterialen.
– Er zijn voor Creators nu 100 slots om hun creaties te uploaden.
– De Project Spark Marketplace wordt verwijderd.
– Achievements worden vernieuwd voor spelers en Creators.

Bekijk hier de E3 2014 trailer van Project Spark;

Project Spark is vanaf 5 oktober free-to-play voor zowel Xbox One als PC. 

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek