Vote to Play in maart voor PS Plus

PS3, PS4, PSvita

Waarschijnlijk was Sony het negatieve boe-geroep in de Facebookcomments zat, gezien ze besloten hebben om na maanden van kritiek op de gratis PS Plus games, “Vote to Play” (ofwel; Stem en Speel) weer terug te halen: een poll waarop elke Playstation-bezitter zijn stem uit kan brengen op zijn favoriete, potentiële PS Plus game.

Sony heeft besloten om hun “Vote to Play”-strategie weer te hanteren, na een afwezigheid van een aantal maanden. Stemmen is mogelijk vanaf 9 februari 1730u tot en met 22 februari 1730u. De game met de meeste stemmen zal deel uit maken van de PS4 line-up van gratis PS Plus games in maart. De games waaruit je kan kiezen zijn Action Henk, Assault Android Cactus en Broforce.

Action Henk
Action Henk is een actie platformer waarin je op je kont naar de finish racet. Je speelt als plastic actiepop met bierbuik en racet tegen ander speelgoed in een kleurrijke ’90s setting. De game belooft veel fun met vrienden. Tevens is het mogelijk om levels aan te passen en meerdere actiefiguren vrij te spelen.

Assault Android Cactus
Assault Android Cactus is een intense arcade-stijl twin-stick shooter waarin jij een ruimteschip probeert te redden van haar ondergang, veroorzaakt door de eigen crew van robots op het schip.

Broforce
Broforce is een humoristische side-scrolling run ‘n gun platformer met parodieën van bekende actiehelden in de hoofdrol, zoals Rambo, Mr. T en Chuck Norris.

Broforce Vote to Play

Animatie van een miniboss gevecht

 

Alle drie de games hebben gemeen dat ze vrij komisch zijn en dat hun PC-versies zeer goed ontvangen werden door critici en gamers. Toch vragen PS Plus leden zich af; waarom geeft Sony ons geen triple A titels?

De Worst begrijpt de frustratie, maar wil iedereen op het hart drukken dat sales en bekendheid niet gelijk staan aan kwaliteit. Hoewel de PS4 in 2015 amper triple A-games heeft gehad, bood de line-up genoeg kwaliteit. Zo verscheen cultklassieker Grim Fandango Remastered afgelopen maand in PS Plus en hebben gamers voorheen de titels Transistor, Valiant Hearts, Rocket League, en Broken Age mogen downloaden. Geen triple A’s, maar zeer goede en vermakelijke games.

De PS3 heeft maandelijks zelfs consequent triple A-titels gehad, met Thief, Dishonored, Dragon Age: Origins, Mass Effect 2 en Beyond Good and Evil (deze laatste twee zaten zelfs in dezelfde bundel!). Als gameliefhebber zal je het gros van deze klassiekers waarschijnlijk al gespeeld hebben, maar mocht dat niet het geval zijn en jouw PS3 fungeert enkel als Netflix-machine, dan weerhoudt niets je ervan om deze games te downloaden (behalve het missen van een PS Plus abonnement dan, hehe).

Wat vinden jullie van de resurrectie van “Vote to Play”? En wat vinden jullie van de games waaruit gekozen kan worden? Stemmen kan van 9 tot en met 22 februari op de website van Playstation Nederland.

Tags

Over: Regenboogworstje

In het dagelijks leven staat deze 21-jarige student Kunstgeschiedenis bekend als "Quintly", maar op de digitale snelweg rijdt deze jongedame in een voertuig dat het kenteken "Regenboogworstje" draagt. De Worst gamet al sinds het begin van haar bestaan en haar favoriete titels zijn Dragon Age: Origins en The Elder Scrolls IV: Oblivion.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek