PS Plus zal geen ps3 en PS Vita games meer bevatten in 2019

Playstation Plus stopt met ps3 Vita

Sony zal vanaf 8 maart 2019 stoppen met  het aanbieden van Playstation 3 en Playstation Vita games als onderdeel van de gratis games die bij een Playstation Plus lidmaatschap horen. De focus zal dan op de PS4 titels komen te liggen.

Dit werd vandaag bekend gemaakt in een publicatie op het Playstation Blog. De games die spelers als gedownload hebben zullen geen veranderingen ondergaan en zullen dus gewoon in je game library blijven zitten zolang je nog een PS Plus lid bent. Ook game saves en andere voordelen zullen onveranderd blijven.

PS Plus stopt met PS3 Vita

Volgens Sony spelen veel fans nu op het PS4 platform. Daarbij neemt het aantal PS4 consoles per huishouden wereldwijd nog steeds toe. Sony hoopt de focus dus te kunnen leggen op de PS4 om spelers zo meer voordelen te kunnen bieden in de vorm van online multiplayer, online game save storage en natuurlijk de PS4 maandelijkse games. Daarbij komt zo nu en dan korting op andere games.

 

Sony zegt dat er nog veel nieuwe games en exclusieve kortingen in de PS store zullen verschijnen voor PS Plus leden. Het bedrijf is hier enthousiast over. Playstation Plus maakte haar debuut op de PS3 met Wipeout HD, LittleBigPlanet en Ratchet & Clank: Quest for Booty als een van de eerste gratis games. Door de jaren heen is PS Plus een groot voordeel geworden voor Playstation spelers. Ook voor sommige games is het goed geweest. Zo werd Rocket League een groot succes toen het als gratis game verscheen.

Deze maand worden PS Plus leden weer flink verwend. Bloodborne en Ratchet & Clank zullen gratis zijn voor PS4 spelers. PS3 spelers mogen Mighty No. 9 gratis downloaden. Voor Vta spelers is er Claire: Extended Cut en Bombing Busters. Dit lijkt een van de beste maanden voor PS Plus sinds de release van het platform te zijn. Zodra de focus op de PS4 komt te liggen wordt het misschien alleen nog maar beter.

 

 

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek