PS Vita opnieuw dood, productie fysieke games stopt

PS Vita

De laatst uitgebrachte handheld van Sony Playstation is nog iets meer dood dan dat hij al was. De productie van fysieke games voor het apparaatje wordt stopgezet. Digitale games worden wél nog uitgegeven.

Voor het einde van het fiscale jaar 2018 zullen er geen PS Vita GameCards meer worden geproduceerd. Dit laat Sony weten in een bericht aan de ontwikkelaars. Het einde van Sony’s fiscale jaar 2018 is 31 maart 2019. De laatste gamecards kunnen tot 15 februari 2019 worden besteld door de ontwikkelaars, maar na 28 juni 2018 mogen er geen nieuwe titels meer worden aangemeld voor fysieke uitgave.

Waar handheld gaming vroeger een hot-topic was lanceerde de Playstation Vita in een ongelukkig tijdperk. Tablet en smartphone werd steeds populairder en daardoor werd de release van de PS Vita in 2012 met een matige line-up snel aan de kant gezet. Support voor het apparaatje bleef aanwezig, maar er lanceerde geen system sellers zoals we zien op de Sony’s Playstation 4. De Vita is vooral in Azië nog altijd populair door een groot aantal aan Aziatische games met een sterk verband naar een manga of anime serie.

De prijs van het apparaatje, geen support voor SD cards, maar veel te dure speciaal ontworpen PS Vita memory cards tekende de doodsvonnis voor Sony’s waarschijnlijke laatste standalone handheld console. Vandaag zijn we een stapje dichterbij het einde van de PS Vita. Er worden geen fysieke games meer ontwikkeld waardoor alle Vita spelers genoodzaakt zijn om hun games te downloaden via de Playstation Store en hun kostbare ruimte moeten schenken aan een volledige digitale game.

Heb jij nog steeds een PS Vita in huis? Gebruik jij hem nog vaak?

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek