PS2 games worden speelbaar op de Playstation 4

PS2 games

PS2 games spelen op je Playstation 4 console? Het is sinds kort mogelijk doordat Sony een emulatie functie heeft geactiveerd. Zonder dat hier verder melding van is gemaakt door Sony zelf. Bij de nieuwe Star Wars-bundel die voor de Playstation 4 zal verschijnen is een code inbegrepen waarbij je drie andere Star Wars-games kunt downloaden. De games waren oorspronkelijk uit gebracht voor de Playstation 2. Door uitvoerig onderzoek door Digital Foundry blijkt dat de PS2 games worden geëmuleerd op de PS4.

Star Wars: Jedi Starfighter, Star Wars: Racer Revenge en Star Wars: Bounty Hunter zijn de voormalige PS2 games die nu zullen verschijnen op de Playstation 4. Digital Foundry stuitte tijdens zijn onderzoek op meerdere bewijzen dat de games geëmuleerd worden en dat het hier niet om remasters betreft, wat je tegenwoordig steeds vaker ziet. De bediening van de games is ongewijzigd gebleven, zo wordt er verwezen naar “select” en “start” knoppen die niet meer aanwezig zijn op de Dualshock 4. Tevens verwijzen de games naar de memory cards en zijn de PS2-logo’s ook nog duidelijk te zien. Sony heeft tegenover Wired bevestigt dat het al een tijdje werkt aan een PS2-emulatie om de spellen van de PS2 ook speelbaar te maken voor de PS4.
Grafisch is er ook het een en ander verbeterd. De 2D-graphics hebben een hogere resolutie gekregen, echter stralen de 2D-graphics wel de ouderdom uit doordat er niet meer pixels bij kunnen. De 3D-elementen zijn op een hogere resolutie gerenderd hier zie je wel duidelijk het verschil in verandering. De games zouden hierdoor over vier keer zoveel pixels beschikken, en draaien de games op 60fps.

Er waren al eerder geruchten dat Sony van plan was om een emulatie van zijn Playstation 2 en Playstation 1 titels te introduceren. De bedoeling was om de games een op een over te zetten naar de Playstation 4. Echter resulteerde dit in wazige beelden. De reactie die Sony tegenover Wired gaf is tevens gelijk de eerste officiële verklaring van Sony omtrent de emulatie van oudere titels. Of er meer games in de pijpleiding zitten? Waarschijnlijk wel.

Mijn vraag aan jullie; Welke oude PS2 games zou jij graag zien verschijnen op de PS4?

Tags

Over: Draadloosstroom

Hoi !

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek