Nintendo Switch V.S. PS4

Nintendo Switch

Nintendo doet het goed. De nieuwe console, de Nintendo Switch, steeg in korte tijd enorm in de verkoopcijfers. Het duurde niet lang voor de Switch aan de top stond. Vooral dankzij titels als Splatoon 2 en Super Mario Odyssey ging het goed met de Switch. Dankzij Final Fantasy Dissidia NT is dat nu anders. Vandaag komt Nintendo nog met een nieuwe aankondiging.

De PS4 staat weer aan de top. Waar de Switch zo’n 37,500 exemplaren verkocht, komt de PS4 weer sterk terug met 43,808 exemplaren. Het gaat hier om een combinatie van de verschillende PS4 modellen. Het is de eerste keer in lange tijd dat de PS4 de Switch achter weet te laten.

Dit lijkt geheel te komen door de sterke launch van Dissidia Final Fantasy NT. Dissidia is dan ook de enige nieuwe game voor de PS4 die deze week uitkwam. 105,667 exemplaren van de game werden verkocht waardoor de game boven de sterke bestsellers van Nintendo ( denk aan The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Super Mario: Odyssey en Splatoon 2) uitkomt.

PS4 V.S. Nintendo Switch

Een goed teken, gezien Dissidia hier pas op de 30ste uitkomt. Daarnaast is het ook belangrijk om op te merken dat Dissidia met verschillende versies komt op release datum. De standaard editie, een steelbook editie, een digital pre-order editie en de ultimate collector’s edition. De laatste is te koop op de Square Enix online store.

 

 

Nintendo is echter nog niet klaar met strijden. Na de verrassende Nintendo Direct Mini van vorige week, waarin een paar nieuwe Switch titels werden aangekondigd, heeft het bedrijf vandaag laten weten dat er weer nieuwe aankondigingen komen. Vandaag, de 17e, om 23:00 uur zal Nintendo een geheel nieuwe interactieve ervaring voor de Switch onthullen. De onthulling lijkt vooral gericht te zijn op kinderen. Het zal dus geen enorm geanticipeerde titel zijn.

Of de aankondiging in de nabije toekomst verandering zal brengen in de verkoopcijfers is niet duidelijk. Met de release van Monster Hunter Worlds zal de PS4 in Japan in ieder geval nog flink gaan stijgen in de cijfers.

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek