PS4 update voegt nieuwe features toe

ps4 firmware 7.0

De details van de volgende PS4 update zijn gisteren bekend gemaakt door Sony. De update bevat een aantal nieuwe features, waaronder de mogelijkheid om PS4 games te streamen naar je PC!

De nieuwe features zijn bekend gemaakt op de blog van Sony. Als je participeert aan de beta, kan je vandaag al de update downloaden en proberen op je PS4. Inschrijvingen voor de beta zijn helaas al gesloten.

De update zal de volgende zaken toevoegen:

  • Alleen je besties krijgen notificaties – Met deze optie is het mogelijk om bepaalde vrienden te ”labelen”, zodat je altijd een notificatie krijgt wanneer zij online zijn of een game opstarten. Voorheen kon je kiezen tussen notificaties aan of uit. Dit gold dan voor alle vrienden in je vriendenlijst. Wellicht ben je er niet in geinteresseerd wanneer je 14-jarige neefje de PS4 weer eens opstart om vervolgens Black Ops III te spelen, maar sta je wel te trappelen wanneer de redactieleden van inTheGame online komen. Met deze optie is het eindelijk mogelijk het kaf van het koren te scheiden!
  • Ga incognito – Nu we het toch over je 14-jarige neefje hebben: ben je het ook zo zat dat hij je elke dag uitnodigt om Black Ops III te spelen terwijl je dat snertspel niet eens hebt? Ga dan incognito en zet je profiel op offline! Zo kan je ongestoord de laatste afleveringen van Pretty Little Liars via Netflix kijken, zonder het eeuwige gezeur van kleine Mitchel of Thijs of Jasper of hoe hij ook heet.
  • Facebookevents? Zó 2015! – Sony heeft het mogelijk gemaakt om events a la Facebook aan te maken! Gameevents, wel te verstaan. Mochten jij en je besties dus van plan zijn een wilde Rocket League party te houden elke derde donderdag van de maand, maak dan een evenement aan en nodig je vrienden uit. Zij kunnen zich vervolgens aanmelden voor het evenement (op ”going” zetten) en krijgen notificaties over eventuele wijzigingen.
  • Remote Play (PC/Mac) – Een van de meest bijzondere features is dat je je PS4 games kunt streamen naar je PC of Mac. Waarom je dit eigenlijk zou willen, is niet echt duidelijk. Ook of de optie vice versa werkt, is niet bekend. Remote Play zal in de beta niet beschikbaar zijn, maar zal uiteraard wel in de uiteindelijke update zitten.
  • Dailymotion – Dailymotion zal worden toegevoegd als extra streaming optie. Naast YouTube en Twitch kan je nu dus ook direct vanaf je PS4 naar Dailymotion streamen.

Beta-uitverkorenen kunnen de nieuwe  PS4 update vanaf vandaag downloaden en gebruik maken van de nieuwe features. Het is nog niet bekend wanneer de uiteindelijke update voor het brede publiek zal verschijnen.

Tags

Over: Regenboogworstje

In het dagelijks leven staat deze 21-jarige student Kunstgeschiedenis bekend als "Quintly", maar op de digitale snelweg rijdt deze jongedame in een voertuig dat het kenteken "Regenboogworstje" draagt. De Worst gamet al sinds het begin van haar bestaan en haar favoriete titels zijn Dragon Age: Origins en The Elder Scrolls IV: Oblivion.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek