PSN gebruiker banned vanwege “Jihad” naam

Een PSN gebruiker heeft een ban opgelegd gekregen omdat hij het woord “Jihad” in zijn username gebruikte. Ongelukkig voor de PSN gebruiker, want zijn echte naam is namelijk Jihad Khalid Almofadda. Jihad heeft zijn account inmiddels terug, maar niet zonder enkele dingen te zijn verloren.

Almofadda kreeg een email waarin hij werd genotificeerd van zijn ban. Omdat hij het woord “Jihad” in zijn username gebruikte, werd hem de toegang tot zijn account ontzegd. Almofadda kon dus niet meer bij zijn account, games en online diensten. Het bewijs postte hij in een video op zijn Twitter account. Daarnaast postte hij een afbeelding waarin Sony hem aanbood om zijn PSN username te veranderen. Fans vragen al jaren om deze feature. Toen Sony echter de lijst van nieuwe voorgestelde namen bekeek, trokken zij het aanbod in waardoor Almofadda zijn ban permanent werd.

Jihad is een term die een link heeft met een heilige oorlog tegen mensen die niet in Allah geloven. De link tussen Jihad en terrorisme wordt vaak gelegd. De letterlijke betekenis is echter “een strijd of moeite om iets goeds of waardevols te doen” aldus Almofadda. Hij is daarnaast niet de enige met “Jihad” in zijn username. Volgens Game Informer delen zo’n 9800 gebruikers het woord als deel van hun username.

PSN username ban

 

Na posts op verscheidene social media en nieuws sites, kwam Almofadda in contact met Playstation UK. Deze herstelden zijn acount met een nieuwe gebruikersnaam. Helaas niet zonder addertje. Almofadda raakte zijn PSN vrienden, social features en zijn trophies kwijt. Er zijn veel verbeteringspunten bij Sony, aldus Almofadda. Ten slotte drukt hij uit dankbaar te zijn voor de support die hij heeft gekregen ten tijde van zijn ban. Hij drukt uit blij te zijn met de steun van de gaming community.

Dit is niet de eerste keer dat dit soort fouten voorkomen. Eerder werd een speler niet toegelaten tot de Paragon beta vanwege zijn naam.

 

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek