PSN STORE UPDATE: 7 OKTOBER 2015

Elke woensdag van de week maakt Sony PlayStation Europe de games bekend die worden toegevoegd aan het PlayStation Network, kort weg de PSN Store. Dit zijn niet alleen games voor de PlayStation 4 maar ook voor de PlayStation 3 en de PlayStation Vita. Hieronder staat een lijst met aankomende games evenals welke DLC er deze week wordt uigebracht in de PlayStation Store van Europa.

Deze week staat de store update in het teken van de Uncharted Nathan Drake Collection, het rocktastische Rockband 4 en de blast from the past met Transformers: Devastation. Laten we niet te lang wachten en snel kijken wat er allemaal klaar staat voor ons deze week!

PSN Store 1

We beginnen met de game 1001 Spikes, een zeer uitdagende platformer van Nicalis. Zeer zeker een aanrader als je van games houdt met hoge moeilijkheidsgraad. Vervolgens is er Arcade Archives: Buta-san. Eerlijk gezegd weet ik niet wat ik van deze game moet denken aangezien de gameplay bestaat uit een aantal gekleurde biggetjes die bommen naar elkaar gooien. Het doet denken aan de oude serie Bomberman en als je dat graag zou willen herleven dan kan ik hem zeker weten aanraden.

Dragon Age: Inquisition heeft eigenlijk geen inleiding nodig, het betreft hier dan ook de Game of the Year editie met alle bijkomende DLC zoals the Jaws of Hakkon, The Descent, Trespasser, Spoils of the Avvar, Deluxe Edition Upgrade en Spoils of the Qunari.

Dungeon Defenders 2 is een zeer leuke tower defense/RPG die vooral leuk is als je met een groep samen kan spelen, je kan kiezen uit een veelvoud aan karakters die je kan spelen die je ook weer kan customisen met allerlei wapens en outfits.
Vanuit de tropische eilanden van Tropico brengt Kalypso ons dit keer naar de middeleeuwen met Grand Ages: Medieval. Wanneer je er van houdt om je eigen koninkrijk op te bouwen en te runnen kun je hier zeker je tijd in kwijtraken!

Als laatste is er Laserlife, een qua verhaal zeer diepgaande game die qua gameplay veel weg heeft van Entwined, een titel die eerder al gratis te downloaden was voor PS Plus subscribers.

PSN Store 2

Rockband 4 en Uncharted spreken volgens mij wel voor zichzelf. Mensen wachten al jaren op een nieuwe rhythm game van zowel Rockband als Guitar Hero en nu is de kans eindelijk daar om die plastic gitaren weer eens uit de kast te halen! Wanneer je nog niet in staat bent geweest om de Uncharted serie een kans te geven is dit nu je kans om de serie eens helemaal door te spelen voordat Uncharted 4 uit komt in 2016!

Omdat 1001 Spikes niet genoeg is voor de platformerfanaten is er ook Super Meat Boy waar je je urenlang op kan ergeren. Van kettingzagen in de muren tot moeilijke walljumps, er is genoeg om je een tijdje mee zoet te houden. Deze game is gratis te downloaden voor PS Plus members!

Ingevlogen vanuit de jaren 90 en met het meest badass transformatie geluid ooit gemaakt is daar Transformers: Devastation. Menig fan van de oude cartoon zal blij zijn om de oude versies van hun favoriete Transformers nog eens in al hun glorie te zien vechten. Ook al ben je geen fan van de cartoon versie, je hebt geen excuus nodig om Peter Cullen’s stem te horen in zijn rol als Optimus Prime.

We hebben er al veel aandacht aan besteed bij iTG en we zullen het nog een keer herhalen! Vanaf 8 oktober begint de beta van Star Wars Battlefront, deze beta is open dus als je niet kunt wachten tot de game in november verschijnt is dit je kans om hem te downloaden en te spelen!

PSN Store 4

Deze week is er een flinke update voor games voor de Vita. Voor alle toekomstige landbewerkers die wat willen oefenen is er Farming Simulator 2016, een management game waar je je eigen landbouwbedrijf moet runnen en onderhouden.

Actual Sunlight is een kort interactief verhaal dat volwassene thema’s als depressie behandeld. Niet voor iedereen weg gelegd maar wanneer je een game wilt die je grijpt en een gezonde dosis feels opwekt kan ik je deze zeker aanraden.

Dengeki Bunko is een fighting game die karakters van verschillende Japanse light novels samenpakt in een grote free for all. Karakter die voorkomen zijn bijvoorbeeld Kirito van Sword Art Online en Selvaria Bles van Valkyria Chronicles. Deze is game is beschikbaar voor zowel de Playstation Vita als de Playstation 3.

The Quiet Collection is een verzameling puzzelgames waar de focus ligt op het in de gaten houden van je omgeving. Wat NPC’s zeggen kan belangrijk zijn in het oplossen van de puzzels en kan soms verwarrend zijn omdat je moet sorteren tussen wat wel en niet belangrijk is. Hou je van uitdagende puzzels zoals in bijvoorbeeld Discworld of King’s Quest, dan zul je deze titel waarschijnlijk wel een kansje willen geven.

Als afsluiter hebben we ook nog even het lijstje met alle nieuw beschikbare PS4 DLC voor jullie klaar gezet. Zo zijn er niet alleen voor Rockband nummers te koop, je kunt ook een aantal kostuums kopen voor Metal Gear Solid V wanneer je je karakters toch net iets anders op je scherm wilt zien.

PSN Store 5

Dat was hem dan weer voor deze week! Al zit er iets bij wat je bevalt of vind je de update helemaal niks, laat het ons weten in de comments!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek