PSV stopt na twee dagen met eSporter Tony Kok

eSport en de Nederlandse Eredivisie is vanaf vorig jaar hand in hand. Elke club heeft zijn eigen team aan gamers welk het opnemen tegen de andere clubs uit de competitie. PSV had een teleurstellend seizoen en stelde als reactie hierop Tony Kok aan. Deze eSporter is echter alweer de laan uit gestuurd voor het seizoen is begonnen. 

PSV heeft het contract dus per direct verbroken met eSporter Tony Kok. Deze gamer schijnt in het verleden zich misdragen te hebben op de sociale kanalen als Twitter. Een heuse hastag was geboren de afgelopen week na het aanstellen van Tony: #PoemsByTony. Wanneer je hierop zoekt zie je dat de persoon verschillende nare uitspraken heeft gedaan met verschillende ziektes hierin verwerkt. Dit kwam bij PSV niet naar boven tijdens het aanstellen van Tony. Toen het later alsnog bekend werd besloot PSV afstand te nemen van de persoon en de uitspraken. Guus Pennings, manager Marketing & Media van PSV zegt het volgende:

“Vanzelfsprekend hebben we een antecedentenonderzoek gedaan”, reageert Guus Pennings manager Marketing & Media van PSV. “Om een goed beeld van iemand te krijgen – ook wat betreft online gedrag – is het echter noodzakelijk dat de andere partij volledig open kaart speelt. En dat is niet het geval geweest. Wij betreuren dat. Het is een vervelende ervaring op het speelveld van E-sports, maar daarom ook direct een wijze les.”

Volgens de voetbalclub uit Eindhoven was de eSporter dus niet eerlijk en heeft geen open kaart gespeeld tijdens zijn sollicitatieperiode. De club geeft aan wel nog steeds een hoge ambitie te hebben in de eSport wereld en wilt dus een nieuwe gamer het team laten versterken. Wij raden in ieder geval aan deze keer de screening iets beter voor elkaar te hebben voor je iemand aangekondigd. Voor dit hele gebeuren zat Tony bij Telstar. Of deze weer terugkeert is nog onbekend.

Wat vindt jij van eSport en dit hele verhaal? Laat het ons weten in de comments! 

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek