PUBG: Anti-Cheat update vertraagd, ReShade wordt geblokkeerd

Playerunknown’s Battlegrounds

PlayerUnknown’s Battlegrounds spelers opgelet! PUBG’s nieuwe anti-cheat update is vertraagd wegens een fout tijdens de testfase. ReShade gebruikers zullen echter de third-party software moeten verwijderen zodra de update verschijnt.

De nieuwe anti-cheat update betreft een nieuwe anti-cheat engine voor PUBG. Mede dankzij deze engine worden verschillende third-party applicaties geblokkeerd die invloed kunnen uitoefenen op de gameplay en de uitstraling van de game. Een veel gebruikte applicatie onder de gamers is het programma ReShade. Alhoewel ReShade misschien niet meteen bedoeld is om mee vals te spelen is het weldegelijk mogelijk. Daarom wordt het gebruiken van deze applicatie volledig geblokkeerd als je PUBG wilt spelen.

Je zult de applicatie moeten verwijderen van je computer. Indien de applicatie al dergelijke PUBG bestanden heeft aangetast zal je ook de game opnieuw moeten installeren. Dit meldt een ontwikkelaar via de officiële forums.

ReShade wordt voornamelijk gebruikt door gamers om een desbetreffende game er aantrekkelijker uit te laten zien. De applicatie kan kleuren vervormen en bepaalde instellingen tweaken zodat de game er grafisch mooier uit gaat zien. ReShade wordt in sommige gevallen ook gebruikt om vals te spelen, waardoor Bluehole heeft gekozen om de applicate volledig te laten blokkeren door BattlEye.

Ben jij een ReShade gebruiker? Is dit een fun-killer voor jou als PUBG-speler, of heb je er vrede mee dat je de game niet meer kunt personaliseren naar jouw smaak? Wanneer de nieuwe update precies gaat verschijnen is nog niet bekend. Spelers kunnen zich in ieder geval al voorbereiden door dergelijke third-party applicaties te verwijderen. Zo zal je minder snel een ban riskeren.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek