PUBG bereikt nieuwe mijlpaal

pubg playerunknown's battleground valve steam bluehole

Natuurlijk kennen wij allemaal de battle royale shooter PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUND, beter bekend als PUBG. Deze maand heeft de game weer nieuwe hoogtepunten bereikt waardoor het zichtbaar is dat deze game hét spel van dit moment is.

Vorige maand heeft de game al een aantal records verbroken, onder andere de meeste spelers op één moment. De vorige houder hiervan was DOTA 2.

Dit keer heeft de game zelfs records verbroken op het gebied van verkoopcijfers en spelers. De game is in de afgelopen maand(en) zo vaak gekocht dat de huidige actieve spelerbasis rond de 2 miljoen gebruikers per dag ligt, tevens is dit een getal dat geen enkele game ooit gehaald heeft. Dit laat DOTA 2 en andere grote titels stof happen.

In augustus had de game nog maar net iets meer dan 1.6 miljoen spelers, twee maanden verderop op vandaag de dag zit de playerbase op ruim 2 miljoen. Om precies te zijn 2,016,498 spelers tegelijk online is het hoogste behaalde tot nu toe.

Dat zijn alleen de online actieve spelers per dag. De game heeft het op de verkoopmarkt nog beter gedaan. Volgens statistieken blijkt dat PUBG meer dan 15.6 miljoen keer verkocht is. Dat is bijna voor heel Nederland, per persoon 1 kopie!

Desondanks PUBG nog steeds in early access is, groeit de speler basis nog steeds. De game zal wel dit jaar nog een officiële release krijgen maar dat zal zijn voor de Xbox One. PC zal overstappen op een volledige release door middel van updates en patches. Of PUBG naar de Playstation 4 komt is nog niet helemaal duidelijk aangezien Microsoft een exclusiviteit heeft met Bluehole, wel zijn er al wat plannen gelekt die erop duiden dat de studio toch misschien een stap neemt richting het Playstation platform.

Speel jij nog steeds PUBG of wacht jij op de console release van deze game? Laat het ons weten in de reacties hier beneden!

Tags

Over: Joel Lemmrich

Het is de jongen Nephilim van het internet. Ook bekend als HBO drop out omdat ik dedicated aan gamen ben. Streamen is een nieuw ding waar ik mee bezig probeer te zijn maar dat gaat moeilijk in deze harde wereld. See you online.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek