PUBG levert waardeloze prestaties op Xbox One en One X

PUBG Battlegrounds Pan

Een van de meest populaire games in de wereld van videogames op dit moment is PlayerUnknow’s Battleground, afgekort PUBG. De Battle Royale game game van BlueHole is onlangs verschenen voor de Xbox One.

Helaas voor de Xbox One en One X spelers levert de game niet de gewenste prestaties. De framerate dipt op beide consoles vaak onder de 30 wat zorgt voor een erg vervelende ervaring voor de spelers, vooral in multiplayer games.

Wat betreft beide consoles is de One X de beste van de twee als het aankomt op prestaties in PUBG. De framerate ligt op de krachtigere Xbox One gemiddeld 5 frames meer in drukke gebieden. Tijdens rustige momenten in de open wereld zijn beide consoles in staat om de game op 30 frames per seconden te draaien, maar dit lukt niet altijd. In drukke gebieden zal de framerate dippen onder de 30 en misschien zelfs onder de 20. Ook heeft de game last van willekeurige drops in frames die op dit moment nog geen duidelijke oorzaak heeft.

In bovenstaande video zie je precies hoe beide consoles de game afspelen. Hierbij ziet PUBG er een stuk gelikter uit op de Xbox One X en maakt de game gebruik van 4k textures die voor het oog een stuk mooier zijn dan de textures die gebruikt worden op de standaard Xbox One. De verschillen zijn dag en nacht en zelfs met 4k textures weet de One X betere performance te leveren dan de standaard Xbox die grafisch enorm veel moet inleveren om de game af te spelen met matige framerates.

Op dit moment is PUBG nog een Early Access titel voor zowel PC als Xbox One. De game verlaat Early Access status spoedig voor PC, maar zo te zien heeft de Xbox versie nog het een en ander sleutelwerk nodig.

Heb jij PUBG al gespeeld op jouw One, of One X? Deel dan jouw bevindingen met ons in de reacties hier benden!

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek