PUBG mobile verovert App Store en Google Play

PUBG mobile

PUBG Mobile, de mobiele variant van PlayerUnknown’s Battlegrounds lanceerde eerder deze week voor iOS en Android apparaten. De game heeft inmiddels op beide apparaten de nummer 1 plek als het gaat om downloads.

Vorige week stond de mobiele versie van Fortnite nog op nummer 1. iOs spelers kunnen zich aanmelden voor een Fortnite beta waarna je wordt uitgenodigd om de game te testen op jouw iPhone. Android spelers kunnen Fortnite over enkele maanden pas testen. PUBG mobile lanceerde daarentegen tegen iedereens verwachting in eerder deze week voor zowel Android als iOs.

De game is in tegenstelling tot zijn grote broer op PC en Xbox volledig gratis te spelen. Het enige addertje onder het gras is dat jouw Xbox of PC account niet gelinkt wordt met jouw PUBG mobile account. Of deze feature in de toekomst gaat verschijnen is nog niet duidelijk.

PUBG mobile maakt het daarnaast ook niet mogelijk om samen of tegen PC of Xbox spelers te spelen. Enkel tegen andere mobile gebruikers. Je zult wellicht merken dat deze game je iets gemakkelijker afgaat dan alle andere versies. De reden hierachter is dat de game zich automatisch vult met bots om snellere matches te leveren en de speelervaring soepel te houden.

Heb jij PUBG mobile al gespeeld? Zo ja, hoe vaak heb jij al kip als avondeten mogen binnenhalen? 

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek