PUBG zet record aan spelers

pubg playerunknown's battleground valve steam bluehole

PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS, ook wel bekend als PUBG, heeft afgelopen zaterdag een nieuw record gezet aan online spelers op Steam. Met ruim 50.000 spelers meer, is het record van DOTA 2 die in maart 2016 werd gezet verbroken.

Iedereen heeft wel minstens één keer gehoord van de Hunger Games-achtige FPS game. De PC shooter heeft tot op heden veel records verbroken en het gaat nog verder.

Afgelopen zaterdag heeft de game op één bepaald moment 1,348,374 spelers online gehad. Dit is voor Steam een nieuw record. Het voormalige record stond op de bekende MOBA van Valve, DOTA 2. Deze heeft ergens in maart van vorig jaar 1,291,328 spelers online gehad. PLAYERUNKOWN’S BATTLEGROUND heeft dit record verpletterd met meer dan 50.000 gamers.

De cijfers komen van Steam Charts. Deze zijn niet heel precies maar geven wel een heel goed beeld. Één ding is zeker, PUBG is een echte hit. De game heeft nu gemiddeld meer dan 1 miljoen gebruikers online per week en het spel blijft groeien.

PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS heeft met de laatste gemeten cijfers meer dan 10 miljoen exemplaren verkocht. Deze cijfers gaan nog veel meer groeien zodra developer Bluehole de game uit gaat brengen voor de Xbox One. De game heeft nog geen vaste release datum, we weten echter dat deze “laat 2017” uitkomt. Microsoft wordt uiteraard de publisher van de Xbox One versie.

Bluehole heeft echter ook tussen neus en lippen door bekend gemaakt dat de game naar andere consoles komt. Er is nog geen volledige bevestiging of aankondiging vrijgekomen over een andere console versie van de game.

Maker Brandon Greene heeft recent gesproken over de toekomst van BATTLEGROUNDS. Hij ziet de game in een tijdje het meest gespeelde spel worden. Hij hoopt dat de game zo succesvol wordt dat er 100 miljoen exemplaren verkocht worden en daadwerkelijk ook zoveel actieve spelers zijn. Ook heeft hij bekend gemaakt dat zodra de game uit Early Access komt, de prijs niet zal veranderen.

Tags

Over: Joel Lemmrich

Het is de jongen Nephilim van het internet. Ook bekend als HBO drop out omdat ik dedicated aan gamen ben. Streamen is een nieuw ding waar ik mee bezig probeer te zijn maar dat gaat moeilijk in deze harde wereld. See you online.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek