Quantum Break niet naar Steam

Quantum Break

Niet zo lang geleden kwam het nieuws naar buiten dat Quantum Break in plaats van enkel een Xbox One exclusive ook naar het PC-platform komt. Mensen die alleen via Steam hun spellen halen moeten echter deze game gaan missen.

Tenminste, dat is wat Aaron Greenberg vertelt. Voordat je jezelf afvraagt wie deze persoon is: hij is de Xbox Games Marketing Head en weet dus waarschijnlijk wel wat er binnen de Xbox divisie gebeurd. Zo zegt hij dat Quantum Break een Windows 10 Store exclusive is en hij niet naar andere platformen zal komen. Dit betekent dus ook dat wanneer jij het spel wilt spelen, je computer Windows 10 moet draaien.

Microsoft lijkt zwaar in te zetten op zijn digitale winkel en dus kunnen we die ook toevoegen aan het alsmaar groter wordende lijstje waar consumenten hun games vandaan kunnen halen. Natuurlijk is het logisch dat iedereen een stukje van de taart wilt en Microsoft heeft een grote troef in handen door spellen die zij maken exclusief voor hun platformen te houden. Dit gebeurt ook bijvoorbeeld bij EA’s Origin. Een voordeel is wel dat wanneer je Windows 10 draait je altijd de Store al bij de hand hebt. Deze zit namelijk standaard bij elke versie van het nieuwste OS van Microsoft.

Quantum Break

Quantum Break is een third-person shooter en is in ontwikkeling bij Remedy Enterainment. Zij zijn ook de makers van het populaire Alan Wake. In het spel speel jij een personage die gebruik kan maken van tijdmanipulatie. Het spel bestaat uit een speelbaar gedeelte waarin je het verhaal te horen krijgt van de protagonisten en een seriegedeelte. Die laatste leert je het verhaal kennen van de antagonisten, oftewel, de tegenstanders.

Quantum Break komt uit op 5 april voor de Xbox One en nu dus ook voor Windows 10! Ga jij hem halen? Laat het ons weten in de comments!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek