Quantum Break verschijnt 5 april 2016

quantum-break-uitgelicht

Quantum Break verschijnt op 5 april voor Xbox One in combinatie met de tv-serie. Dat heeft ontwikkelaar Remedy aangekondigd tijdens Gamescom 2015 in Keulen.

De game komt uit in combinatie met de gelijknamige tv-serie, en de bedoeling is dat de combinatie samen het verhaal gaan vertellen. De afleveringen van de serie zijn in-game te bekijken. Het is onduidelijk of de tv-serie ook via andere kanalen verspreid wordt. In de serie zijn onder meer rollen weggelegd voor Aidan Gillen, bekend als Littlefinger uit Game of Thrones, en X-Men-acteur Shawn Ashmore. Quantum Break is een third-person shooter waarin spelers de tijd stil kunnen zetten dan wel vertragen, om zo hun vijanden uit te schakelen en de missies te halen. Remedy is met name bekend van de eerste twee Max Payne-delen en de Alan Wake-reeks. Eerstgenoemde serie maakt het vertragen van de tijd als spelmechaniek populair. Het is niet bekend of de game later ook nog op andere platforms uitkomt. Eerdere Xbox One-exclusieve titels werden vaak wel uitgebracht naar PC en PlayStation. Of dit met Quantum Break ook het geval is zal de tijd moeten leren.

Bekijk hier de trailer van Quantum Break:

Microsoft toonde tijdens zijn persconferentie op Gamescom ook de eerste gameplay beelden van Crackdown 3 en Scalebound. In die laatste game hebben spelers een draak tot hun beschikking. Beide titels verschijnen eveneens volgend jaar. Daarnaast werd een derde seizoen voor de vechtgame Killer Instinct aangekondigd. Er komt in 2016 ook een vervolg op strategiegame Halo Wars. Het tweede deel is in ontwikkeling bij The Creative Assembly, bekend van de Total War-reeks, en verschijnt in de herfst van 2016 voor zowel Xbox One als voor de PC.

Het idee van een combinatie bestaande uit game en tv-serie is nieuw en ziet er zeker veel belovend uit. We houden je uiteraard op de hoogte over het laatste nieuws over Quantum Break en Gamescom 2015.

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek