Racecraft de next gen Race game

Nee, het is niet de next generation race game die zal worden uitgebracht op de PlayStation5, de Xbox Two, of welke andere console die over een paar jaar zal worden uitgebracht. Racecraft wordt momenteel door “Vae Victis Games” ontworpen. Ze willen met Racecraft een nieuwe soort race game aan de gamers bieden. Namelijk een Racegame gebaseerd op een Sandbox omgeving. Min of meer een sandbox Racing Game.

In feite wil dit nieuwe concept racing game zeggen dat je zelf oneindig veel realistische, of juist niet realistische, race tracks kunt maken. En dat je je eigen race wagens kunt opbouwen en veranderen zoals je zelf wilt. Zodat je het beste uit je wagen kan halen tijdens alle races en events. Eigenlijk kun je ontelbare features en onderdelen ontwikkelen voor je race wagen, waarom ? Om zo je eigen touch te geven aan het spel. Het zelfde geldt voor de tracks deze zijn ook van Scratch te bouwen.
Daarnaast is er de mogelijkheid om zelf alle events en kampioenschappen op te bouwen en neer te zetten zoals je ze zelf wilt. Denk hierbij aan de hoeveelheid wagens, welke tracks, welke regels, of gewoon vol gas gaan met vrienden door het op social media te delen.
CarTyre TrackExternal
Maar dat is nog maar pas het begin. Er zal in de multiplayer een speciale CO-OP onderdeel aanwezig zijn waarbij verschillende rollen ingevuld kunnen worden.  Denk hierbij aan de rijders, Team Manager, Track Engineer, Mechanics en ga zo maar door.
Tevens zal het spel 100% support geven voor de Oculus Rift, wat de game beleving nog intenser zal maken.
Racecraft stond eigenlijk gepland om begin dit jaar als Steam Early Acces online te gaan. Maar Vae Victis Games heeft toen besloten om toch nog door te gaan met ontwikkelen. Momenteel staat de Steam Early Acces gepland voor de Herfst dit jaar.

Zelf heb ik een verleden als modder in het creëren en aanpassen van F1 wagens en Circuits voor F12002 en F1Challenge 99-02. O.a. complete seizoenen zoals 2004 en 2009 seizoen voor F1 2002. Ik juich dit concept van Racing Games toe. Games horen naar mijn mening open te zijn en “Free To Edit” je betaald er immers al genoeg geld voor. Ook al is dit concept iets anders als vroeger. Mocht je overigens interesse hebben voor de closed beta van het spel, check deze link dan even.

https://youtu.be/ayCEQzm

Tags

Over: Draadloosstroom

Hoi !

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek