Rainbow Six: Siege bereikt nieuw hoogtepunt

rainbow six siege ubisoft fps

De game is al meer dan twee jaar uit en is sindskort zijn derde jaar in gegaan, natuurlijk hebben we het over Ubisoft’s Rainbow Six: Siege. Dé tactische shooter van dit moment en een game die vast en zeker iedereen wel kent!

Rainbow Six: Siege heeft weer een nieuw hoogtepunt bereikt in zijn leven. Dit keer gaat het om een nieuw speler record op PC. Ubisoft denkt dat het voornamelijk komt door de nieuwe uitbreiding die recentelijk is toegevoegd, Operation Chimera. Volgens de cijfers lijkt het erop dat het nieuwe record staat op 176,856 spelers tegelijkertijd online en gamende.

Steam helpt mee

Steam helpt Rainbow Six: Siege ook mee aan hun playerbase. Zij adverteren de game namelijk ook aardig op hun online service. Ook heeft SteamCharts data vrijgegeven over de game. De game heeft over de laatste paar maanden een flinke groei gezien. Van 50,000 spelers per maand naar een 125,000 spelers per maand actief binnen een periode van 3 maanden.

Deze data komt echter alleen van Steam af. Dit zijn niet alle cijfers aangezien Ubisoft niets heeft vrijgegeven qua cijfers over hun eigen service, uPlay en de groei van Rainbow Six: Siege. Ook zijn dit echter alleen de cijfers van het platform PC. Ubisoft heeft niets vrijgegeven over de cijfers van de console versie. Wel zijn er nog ruim genoeg spelers aanwezig aangezien een match vrij snel gevonden kan worden.

Backstory over Rainbow Six: Siege

De game is oorspronkelijk gereleased in December van 2015 voor PC, Xbox One en Playstation 4. Siege heeft veel veranderingen ondergaan sinds zijn initiële lancering, veel gameplay aspecten zijn veranderd op een goede manier. Ook verwelkomt Ubisoft nieuwe spelers met de mogelijkheid van de gratis trial die mensen kunnen downloaden. Dit is ook een van de redenen waarom de game een playerbase heeft van 27 miljoen mensen over alle drie de platformen.

 

Tags

Over: Joel Lemmrich

Het is de jongen Nephilim van het internet. Ook bekend als HBO drop out omdat ik dedicated aan gamen ben. Streamen is een nieuw ding waar ik mee bezig probeer te zijn maar dat gaat moeilijk in deze harde wereld. See you online.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek