Rainbow Six Siege cheaters krijgen onmiddelijke ban

Rainbow Six Siege cheat

Ubisoft heeft aangekondigd dat er serieuze maatregelen zullen volgen voor cheaters in Rainbow Six Siege. Ubisoft zal namelijk alle cheaters na hun eerste fout al gelijk een ban opleggen. Dit zal gelden voor zowel hacken als cheaten. Het bedrijf merkte op de Siege website al op dat de aanwezigheid van cheaters ontzettend serieus wordt genomen en het aanpakken van de cheaters hoge prioriteit krijgt.

De update zal een van vele stappen zijn volgens Ubisoft. Het bedrijf heeft namelijk plannen om beter met de community te gaan communiceren om dit soort problemen beter aan te kunnen pakken. De Siege code of conduct heeft ook een update gekregen. De section die het cheaten, modden en hacken betreft leest nu als volgt:

Een speler die gemodificeerde of anders aangepaste versie van de game speelt of gebruik maakt van third party software die op welke manier dan ook voor een oneerlijke voorsprong zorgt (wallhacks, aimhacks etc.) of de spelers ervaring van andere spelers negatief aantast zal als maximale straf een permanente ban opgelegd krijgen na de eerste misstap.

Rainbow Six Siege cheat

Meer informatie over de permanente ban en de Code of Conduct updates kunnen in de FAQ van de Siege website gevonden worden. Ubisoft deelde daarnaast details over de andere anti cheating plannen die ze hebben voor Siege. De developer is bezig met de toegang en de testing van een aantal client-side anti cheat opties. Daarbij komen dan nieuwe maatregelen voor de FairFight inspanningen. De details hierover zullen pas bekend worden gemaakt wanneer Ubisoft daar klaar voor is. Daarbij melde het bedrijf dat ze de community zullen blijven steunen om dit probleem aan te pakken. Daarbij werd verzekerd dat cheaters en spelers die gebruik maken van gemodificeerde versies van de game niet welkom zijn in Rainbow Six Siege.

Siege is niet de enige game die maatregelen zal nemen tegen cheaters. Zo legt Overwatch spelers ook een permanente ban op.

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek