Rainbow Six Siege: Dit zijn Finka en Lion

Tijdens de Rainbow Six Siege Invitationals heeft Ubisoft de gloednieuwe operators getoond die in het eerste seizoen van Year 3 verschijnen. Finka en Lion zijn twee Biohazard specialisten beide afkomstig van een ander land.

Beide operators zullen de aanvallende kant ondersteunen en eerlijk is eerlijk, ze lijken best wel krachtig te zijn. Finka afkomstig uit het Russische team en Lion afkomstig uit de Franse GIGN zullen de stuipen op je lijf jagen zodra zij het aanvallende team versterken als je in de verdedigende ronde zit. Beide 2 speed en 2 armour operators met keuze uit drie primary weapons.

Finka

Deze Russische chick heeft een speciaal goedje “Nanites” dat je aderen in wordt gespoten zodra zij het activeert. Het hele aanvallende team heeft hier voordeel van, maar het kan ook wat nadelige bijwerkingen hebben dankzij bepaalde defense operators. Daar komen we zometeen op terug.

Zodra Finka haar speciale ability gebruikt krijgt het hele aanvallende team een soort adrenaline boost. Zodra de randen van je scherm blauw gaan kleuren is het goedje actief en worden je levens punten tijdelijk met 20 geboost. Hetzelfde effect als Doc ongeveer. Deze ability kan ook alle team-mates reviven die in een down-state verkeren. Ongeacht hoever ze van je vandaan zijn. Spelers onder invloed van de Nanites bewegen sneller door prikkeldraad en komen sneller bij van stun en flash granaten. Daarnaast zal je recoil drastisch afnemen.

Recoil_SiegeRood = Recoil zonder adrenaline boost. Blauw = recoil met adrenaline boost.

De Boost kan tweemaal per ronde geactiveerd worden door Finka. Het is nog onduidelijk hoelang een boost duurt. De bijwerkingen, waar ik het net nog over had zijn een versneld hartritme. Hierdoor kan Pulse je van verdere afstanden al scannen. Smoke’s gasgranaten zullen dodelijker zijn als je onder invloed bent van de adrenaline boost door je snellere ademhaling. Je adrenaline boost wordt gestopt zodra je in een gu-mine stapt of wordt gezapt door een Yokai. Frost traps blijven dodelijke traps, zelfs met een adrenaline boost.

Finka Siege Operator

Lion

Lion beschikt over een drone die boven de map vliegt. Deze drone kan je niet kapot schieten als defenders en dit roept om paniek bij het verdedigende team. De drone kan de hele map scannen. Alle verdedigende operators die tijdens de scan in beweging zijn, worden gespot. Zodra dit gebeurt wordt jouw hele lichaam uitgelijnd en kunnen aanvallende operators je zien door muren. Lion kan 3 keer scannen per ronde. Tussen iedere scan zit een cooldown.

De enige manier om deze scan aan te pakken als verdediger is door je voeten niet te bewegen. Je kunt hurken, liggen, draaien en wapens wisselen zoveel als je wilt en je wordt niet gespot. Zet je echter één stapje naar voor, achteren of opzij? Dan ben je het haasje en wordt de jacht op je geopend. Mute’s jammers zullen de scan blokkeren zolang als jij je bevind in de radius van de jammer.

Lion Siege operator

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek