Rainbow Six Siege: Nieuw jaar, nieuwe blik

Rainbow Six Siege

Rainbow Six Siege begon als een game met veel, heel veel problemen maar heeft vorig jaar en gedurende dit jaar een hoop updates gehad die niet alleen veel content brachten, maar ook een boel balans. Hoe staat de game er nu voor, sterker dan ooit of niet?

De game begon als een tactische shooter waarin operators (classes) verdeeld waren onder een aanvallend en verdedigend team. In het begin had Ubisoft heel veel server problemen in de game. Buiten dat had de game heel veel bugs, een slechte UI, slechte AI, grafische fouten en niet de allerbeste gameplay. De game trok redelijk wat mensen maar velen waren al snel uitgekeken omdat de game niet veel goeds bracht. Door de tijd heen is de game stilletje gegroeid tot wat nu misschien wel de beste tactische shooter ooit is. Wij willen het daar even over hebben!

Waarom is de game nu dan wel zo goed?
Nou, de reden daarvoor is niet erg simpel. De game had veel te veel fouten. Bijna al deze fouten zijn rechtgezet op de server issues na. De game heeft sinds launch een veel betere UI gekregen die niet alleen overzichtelijker is maar ook cleaner uitziet. Ook de AI in de ”singleplayer” missies is er flink op vooruit gegaan en is een stuk uitdagender geworden. Zoals je hier beneden kan zien is de oude UI een beetje in elkaar geduwd in één menu terwijl de nieuwe UI er niet alleen strakker en schoner uitziet, maar het navigeren ook een stuk makkelijker maakt. Dit lijkt op een klein detail maar maakt de game een stuk toegankelijker.

Rainbow Six Siege Old

De oude UI, alles bij elkaar gepropt

 

Rainbow Six Siege UI New

De nieuwere UI, verdeeld en strakker!

 

Meer content, meer balans, meer van alles!
Siege heeft door de tijd heen veel content updates gehad die onder andere meer operators toevoegde samen met een aantal maps. Wat fijn is aan de game, is dat alle DLC gratis zijn voor iedereen die de base game heeft. Wil je eerder en sneller toegang tot de nieuwe operators en maps? Dan kan je de Season Pass kopen. Verder is dit allemaal gewoon optioneel en hoef je uiteraard niks te kopen met echt geld, behalve de base game.

De nieuwe operators die toe zijn gevoegd tegen het einde van de Year-One pass werden eindelijk getest via een PTR zodat deze meer balans zullen hebben in de daadwerkelijke game. Dit initiatief werd volgehouden tot de dag van vandaag. Elke oude operator kreeg een re-work, denk aan Glaz die nu een thermal scope heeft. De developers blijven om de tijd heen quality-of-life content toevoegen en blijven ook bugs fixen. Dit was in het begin van de game niet echt het geval.

Rainbow Si Siege Roadmap

2017 in content

 

Zoals je kan zien zal ook dit jaar net zoveel content krijgen als het vorig jaar. Alle nieuwe operators en maps zullen zich afspelen in een andere setting en zullen een nieuwe thema en nieuwe sfeer naar de game brengen. Één van deze vier DLC is al uitgekomen in februari: Operation Velvet Shell voegde Mira en Jackal toe. Mira is de verdedigende operator terwijl Jackal het aanvallende team zal versterken. Alle nieuwe operators tot nog toe bieden allemaal stuk voor stuk verschillende tactieken toe aan de game. Rainbow Six Siege is tijdloos geworden en kan nog jaren doorgaan!

Er is ondertussen een nieuwe leak gaande voor de nieuwe defensieve operator, wil je deze zien? Dat kan hier!

Ranked, is het verbeterd?
Ja en nee! Ranked is zeer zeker beter dan ooit nu, maar heeft ook zeker nog zijn mindere aspecten. Dit mindere aspect ligt hem vooral in het matchmaking, wat niet altijd even eerlijk verloopt. Verder is Ranked goed op weg met een goed anti-cheat systeem en minder trollers. Ik speel vooral ranked en dan het liefst met vrienden. Samen spelen is wat deze game sterk maakt. Het communiceren tussen jou en je teamleden is essentieel als je in de ranks omhoog wilt klimmen. Dit maakt de game erg uitdagend maar natuurlijk soms ook frustrerend. Maarja, wat is een FPS zonder frustratie?

Verdict: Siege is sterker dan ooit
Rainbow Six Siege is nu op de beste plek sinds launch. Een ware tijdloze tactische fps die het opneemt tegen onder andere CS:GO. Ik zie mijzelf over een aantal jaar nog steeds spelen of in ieder geval terugkomen naar de game. Mensen die in het begin sceptisch waren over de game (en terecht) raad ik aan om het toch nog eens een tweede blik te geven. You might like what you see! De game is verbeterd op elk vlak en wordt nu door velen gezien als misschien wel de beste tactische shooter aller tijden. Alle content is gratis en betalen is optioneel, er is veel nieuwe content waaronder in totaal 15 maps en een boel nieuwe operators, de community in ranked is erop vooruitgegaan net als het ranksysteem zelf en ga zo maar door!

De game heeft zeker nog een hoop kwalen. Deze zitten voornamelijk ingebakken in de waardeloze servers van de game en de community die niet altijd even vriendelijk is. Niet vreemd opkijken als jouw hele match wordt verziekt door enkele teamkillers of leavers. Deze zitten ook in ranked, gelukkig al veel minder dan dat ik gewend ben.

Vind jij ook dat Rainbow Six Siege nu beter dan ooit tevoren is, of juist totaal niet? Laat het ons weten in de reacties hier beneden!

Tags

Over: Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Azari, aka Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek